Fotbalistky mají první bod v kvalifikaci mistrovství Evropy, z Belgie se vrací s remízou 1:1

České fotbalistky remizovaly 1:1 v Belgii a získaly první bod v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy. V St. Truidenu otevřela skóre v 19. minutě Kamila Dubcová, v 79. minutě srovnala Jassina Blomová. Tým kouče Karla Rady dohrával závěr utkání bez vyloučené Aleny Pěčkové. Druhý zápas skupiny 2 Španělsko - Dánsko začal ve 21.30.

St. Truiden (Belgie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České fotbalistky remizovaly 1:1 v Belgii a získaly první bod v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy

České fotbalistky remizovaly 1:1 v Belgii a získaly první bod v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy | Zdroj: Profimedia

České reprezentantky zůstaly v tabulce na posledním místě o tři body za třetí Belgií a mají už jen teoretickou šanci na druhou příčku a přímý postup na šampionát ve Švýcarsku.

Nejlehčí tým skupiny, je to škoda, litovala po prohře fotbalistek s Belgií Dubcová. Za pár dní je čeká odveta

Číst článek

Na turnaj projdou první dva celky ze všech čtyř skupin elitní úrovně A. Týmy na třetích a čtvrtých místech mají jistotu podzimní baráže.

Češky v pátek v pražském Edenu podlehly Belgičankám 1:2 a dnes dlouho sahaly po úspěšné odvetě. V 19. minutě si Dubcová naběhla na centr Szewieczkové a zblízka dostala míč do brány. Záložnice AC Milán navázala na trefu z úvodního vzájemného zápasu.

Brankářka Lukášová při debutu v kvalifikaci dlouho odolávala, domácí hráčky si vytvořily větší tlak až v závěrečné čtvrthodině.

Nakonec se prosadila v 79. minutě hlavou Blomová. Národní tým udržel alespoň remízu i po vyloučení Pěčkové, která v 81. minutě zatáhla unikající soupeřku a viděla červenou kartu.

Česká reprezentace, která se zatím na žádný velký turnaj nekvalifikovala, zakončí skupinu 12. července doma s mistryněmi světa ze Španělska a o čtyři dny později v Dánsku.

Kvalifikace mistrovství Evropy fotbalistek:

Skupina A2:

Belgie - Česko 1:1 (0:1)

Branky: 79. Blomová - 19. Dubcová. ČK: 81. Pěčková (Česko). Rozhodčí: Augustynová (Pol.).

Sestava Česka: Lukášová - Šlajsová, Bertholdová, Dědinová, Bartoňová (68. Pěčková) - Dubcová, Cahynová, Krejčiříková (83. Stárová) - Černá (90.+2 Kotrčová), Szewieczková (83. Růžičková), Khýrová (90.+2 Šubrtová). Trenér: K. Rada.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme