‚Krásný stadion a dobrá energie.‘ Tyčkařský fenomén Duplantis si pochvaluje podmínky na Zlaté tretře

Ve čtyřiadvaceti letech už vyhrál všechny velké atletické akce, ale švédský tyčkař Armand Duplantis má stále velkou motivaci posouvat vlastní limity. Může to ukázat na ostravské Zlaté tretře, kde bude při svém prvním evropském startu v olympijské sezoně bojovat o vítězství a možná také o jeden z rekordů.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tyčkař Armand Duplantis a ředitel Zlaté tretry Jan Železný.

Tyčkař Armand Duplantis a ředitel Zlaté tretry Jan Železný. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: Profimedia

Fantasticky vstoupil Duplantis do sezony v dubnu v čínském Sia-menu, kde posunul světový rekord už na 624 centimetrů a teď ho čeká v Ostravě další výzva a zároveň první mítink po skoro měsíční pauze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž o největší hvězdě ostravské Zlaté tretry - tyčkaři Armandu Duplantisovi

„Moc se na to těším, letos toho před olympijskými hrami tolik neodjezdím, takže si vybírám soutěže, kde se dá skákat vysoko a kde se se cítím dobře. To Ostrava splňuje, je tady krásný stadion a cítím z tohoto místa dobrou energii, a to mi pomáhá k tomu abych skákal tak vysoko, jak jen můžu,“ povídá před soutěží tyčkařů, která prvním kolem začne již v úterý večer, fenomén světové atletiky Armand Duplantis.

Pokud vyjdou podmínky, tak by rád útočil na svůj loňský rekord mítinku 612 centimetrů a případně ještě výš.

„Vždycky záleží na tom jaký máte den. Určitě se budu snažit skákat nejvýš co to půjde a když to bude dobré, tak bych rád předvedl nějaké pokusy na výšce světového rekordu - to by bylo skvělé. Očekávám těžkou soutěž, takže samozřejmě hlavním cílem je tady vyhrát a když se to povede, tak můžu myslet na další mety. Uvidíme jak to půjde,“ mluví o soutěži, která by měla být jednoznačně v režii švédského tyčkaře.

A to i přesto, že je v Ostravě i Filipínec Ernest John Obiena, který skonči loni na světovém šampionátu v Budapešti právě ze Duplantisem.

Test před ME

Pro oba bude Zlatá tretra zároveň testem před evropským šampionátem, který začne v Římě příští týden.

„Mám rád roky, ve kterých je hodně šampionátů. Ten letošní je pro mě skvělý, už mám titul halového mistra světa, teď další dva velké vrcholy - to mě baví. Je to pro mě jedině dobře,“ doplňuje Duplantis, který ale stejně jako ostatní elitní atleti upíná svou pozornost hlavně k olympiádě v Paříži.

Stanice Radiožurnál Sport ze závodů ostravského mítinku vysílá přímý přenos, na Radiožurnálu uslyší posluchači živé vstupy.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme