Neznámý žhář na Nymbursku zapaluje stohy. Škoda už přesáhla milion korun

Příliš klidné spaní teď nemají zemědělci na Nymbursku. Neznámý žhář tam zapaluje slámy a stohy balíků na polích. Škoda už přesáhla milion korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stoh slámy

Stoh slámy | Foto: Ladislav Bába

Hasiči za poslední dva týdny bojovali s požáry slámy celkem pětkrát. Hořelo v Okřínku, Všechlapech, Loučeni a už dvakrát v okolí Krchleb.

Kromě stohů a balíků slámy hořel už i myslivecký posed. Vyšetřovatelé nalezli na místě stopy po hořlavinách.

Při posledním požáru na poli u Krchleb začal stoh hořet kolem dokola. Na místě tedy bylo několik ohnisek, a téměř jistě tak nemohlo jít o náhodu.

Rychlé dopadení žháře si teď asi nejvíc přejí zemědělci. Jen při posledním požáru v Krchlebech spočítali škodu na shořelé slámě připravenou pro chovatele drůbeže na tři čtvrtě milionu korun.

Naposledy prý na Nymbursku řádil žhář před čtyřmi lety. Také tehdy zapaloval posedy nebo drážní domky. Tehdy policisté žháře dopadli. Šlo teprve o sedmnáctiletého mladíka.

Michal Trnka, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme