Nezaměstnanost na Ostravsku se zastavila těsně pod hranicí 10 procent

Nezaměstnanost v Moravskoslezském kraji se zvýšila na 9,9 procenta, což je o dvě a půl procenta více než průměr v celé republice. Lidí bez práce po delší době opět přibylo, v evidenci úřadu práce se nachází více než 84 tisíc nezaměstnaných.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Hlavní příčinou zvýšení nezaměstnanosti je začínající příliv absolventů škol. Příznivou zprávou ale je, že se mírně zvyšuje počet volných míst, hlavně v krajském městě.

„Nejvíce nezaměstnanost vzrostla v okrese Frýdek-Místek, Ostrava a Nový Jičín. V ostatních třech okresech došlo k mírnému úbytku nezaměstnaných osob,“ říká Vladana Piskořová z úřadu práce v Ostravě.

Nejvíce zájemců o volné místo připadá tradičně na Karvinsko a Bruntálsko, naopak relativně nejlépe je na tom v tomto ohledu okres Nový Jičín.

Červencová míra nezaměstnanosti v okresech ČR | Foto: Český rozhlas

Martin Knitl, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme