Soud by měl vynést rozsudek v kauze litoměřických soudců obžalovaných z korupce

V kauze litoměřických soudců Ladislava Jelínka a Josefa Knotka by dnes měl padnout rozsudek. Oba jsou obžalovaní z korupce a zneužití pravomoci úřední osoby. Hrozí jim 4 a 6 let vězení. Případ už přes rok řeší okresní soud v Jičíně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Knotek s Jelínkem podle spisu za peníze různě posouvali termíny jednání. Třeba tak, aby lidé, kteří jim zaplatili, nemuseli nastoupit do vězení.

Kromě Jelínka a dnes už bývalého soudce Knotka obžalobě čelí i další dva muži, kteří je upláceli a soudní zapisovatelka. Všem státní zástupce navrhl tříleté podmínky.

O vině prý podle něj není pochyb. Vše totiž dokazují policejní videozáznamy z Knotkovy kanceláře. Ty ale od začátku obhajoba označuje za nezákonné.

Josef Knotek by měl jít podle státního zástupce na 6 let do vězení, Ladislavu Jelínkovi žalobce navrhuje 3letý trest podmíněně odložený na 4 roky.

Ondřej Vaňura Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme