Nový šéf HK Vladimír Dlouhý nevyloučil opětovnou kandidaturu na prezidenta ČR

Nový prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý nevylučuje, že by mohl znovu kandidovat na prezidenta České republiky. Dlouhý se o kandidaturu už ucházel. Kvůli malému počtu podpisů na petičním archu se ale do volby nedostal.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Dlouhý byl hostem Dvaceti minut Radiožurnálu

Vladimír Dlouhý byl hostem Dvaceti minut Radiožurnálu | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Vladimír Dlouhý byl do funkce prezidenta Hospodářské komory zvolen na sněmu ve čtvrtek. V tajné volbě získal 128 z 222 odevzdaných hlasů. Ve funkci bude následující tři roky. Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu připustil, že by se poté mohl ucházet o post hlavy státu.

„Může se stát, že představitel takovéto hospodářské komory může být i v očích lidí, ne v mé hlavě, ale v hlavách občanů České republiky, přirozeným jménem, které by přicházelo v úvahu i při té další kandidatuře,“ uvedl Dlouhý.

Vladimír Dlouhý kdysi patřil k nejpopulárnějším politikům v zemi. Byl ministrem průmyslu a obchodu a také ministrem hospodářství.

Z politiky odešel v roce 1997 a od té doby pracoval jako mezinárodní poradce investiční banky Goldman Sachs a dalších institucí. Byl také členem Národní ekonomické rady vlády (NERV).

Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme