V klubech se mladé pušky trápí. Trenér Vrba ale Vydrovi s Kadlecem šanci dal

Česká fotbalová reprezentace se sešla v Praze před středečním přípravným utkáním ve Finsku. Pro trenéra Pavla Vrbu to bude druhý zápas na lavičce národního týmu. A dál pokračuje v hledání hráčů, kteří by zapadli do jeho systému. Pokusí se o to i dvě české útočné naděje, Václav Kadlec a Matěj Vydra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sraz fotbalové reprezentace před přípravným utkáním v Turecku se uskutečnil 4. února v Praze. Na snímku Matěj Vydra.

Sraz fotbalové reprezentace před přípravným utkáním v Turecku se uskutečnil 4. února v Praze. Na snímku Matěj Vydra. | Foto: Filip Jandourek

„Vtipkovali jsme, že jsme toho moc neodehráli a jsme tady oba dva. Je to ale jen příprava a trenér Vrba chce asi před kvalifikací vyzkoušet hráče, aby měl pak větší výběr,“ myslí si Matěj Vydra.

Dvaadvacetiletý útočník má za sebou svou první sezonu v anglické Premier League, kterou odehrál za West Bromwich. Od léta ale asi už poněkolikáté změní působiště. Rychlonohý bojovník patří Udine, tam se ale neprosadil a tak stále chodí po hostováních.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočníci Matěj Vydra a Václav Kadlec se během jara na trávníku objevovali spíše sporadicky

„Kompletně jsem vše sbalil a odletěl jsem. Každý rok je to stejné, už mě to nebaví. Vždycky je lepší, když v daném klubu máte zázemí. Pak se nazpátek více těšíte, když se vracíte do stejného bytu, do stejného města,“ vysvětluje Matěj Vydra.

Rodák z Chotěboře by se rád už někde usadil na delší dobu a je možné, že z Udine přestoupí jinam. Když si navíc nevybuduje pevnou pozici v nějakém klubu, bude se obtížně dostávat do reprezentace. Nenaplní totiž jeden z předpokladů stanovený trenérem Pavlem Vrbou pro účast v národním mužstvu.

Tentokrát ale udělal Vrba výjimku jak u Vydry, tak u dalšího mladého útočníka Václava Kadlece. Ten po slibném podzimním začátku v bundesligovém Frankfurtu už na jaře prakticky nehrál.

Kadlec netuší, proč nehrál

„Bylo mi řečeno, že trénuju dobře a že je vše v pořádku,“ nezná Václav Kadlec důvod, proč se hřišti objevil jen minimálně a trenér Armin Veh v něj ztratil důvěru.

„Hodně mě mrzelo, že do útoku dával hráče, kteří nejsou útočníky. A když bylo střídání, tak pak dal radši pravého beka na krajní zálohu, než aby na hřiště poslal mě,“ popisuje Václav Kadlec.

Exsparťanský fotbalista je ale jinak ve Frankfurtu spokojený a zatím neuvažuje o hostování jinde. Po konci trenéra Veha, navíc možná dostane pod novým, zatím neurčeným, koučem více prostoru.

O místo v sestavě německého týmu ale bude bojovat až od letní přípravy, teď se pokusí, stejně jako Matěj Vydra, přesvědčit svým výkonem trenéra Pavla Vrbu, že je fotbalistou pro českou reprezentaci.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme