Boston v NHL zužitkoval Plekancova vyloučení a je blízko postupu

Hráči Bostonu mají nakročeno do finále Východní konference NHL. V pátém utkání proti Montrealu Canadiens zvítězili 4:2. Ve druhém zápase srovna Anaheim sérii s Los Angeles na 2:2 díky vítězství na ledě Kings.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec (uprostřed) byl v zápase proti Bostonu třikrát vyloučen. Dvě přesilovky Bruins zužitkovali

Tomáš Plekanec (uprostřed) byl v zápase proti Bostonu třikrát vyloučen. Dvě přesilovky Bruins zužitkovali | Zdroj: Reuters

Boston v domácím prostředí vedl od 14. minuty díky brance Carla Soderberga, o svém vítězství ale rozhodl až v úvodu druhé části hry. Dvě přesilové hry po vyloučeních Tomáše Plekance proměnili v tříbrankové vedení Reilly Smith a Jarome Iginla.

Plekanec se sice asistencí podílel na gólu Brendana Gallaghera, na zvrat v utkání ale Canadiens myslet nemohli. V Bostonu prohráli 4:2 a domácí se poměrem 3:2 dostali i do vedení v sérii.

Na ledě soupeře naopak dokázal zvítězit Anaheim. V závěru první třetiny se v Los Angeles prosadili Devante Smith-Pelly a Ryan Getzlaf. Hráči Kings pak do konce zápasu nedokázali překonat bezchybného brankáře Gibsona. Série je po čtyřech zápasech vyrovnaná.

Statistika - 2. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Boston - Montreal 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky: 14. Söderberg, 22. R. Smith, 22. Iginla, 55. Eriksson - 35. Gallagher (Plekanec), 58. Subban. Střely na branku: 30:31. Diváci: 17.565. Stav série: 3:2.

Západní konference - 4. zápas:
Los Angeles - Anaheim 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky: 17. Smith-Pelly, 19. Getzlaf. Střely na branku: 28:14. Diváci: 18.489. Stav série: 2:2.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme