Vítečková si čtrnáctý ligový titul užívá, Bartákové ten první zatím nedochází

Ženskému basketbalu v Česku vládne už čtyři roky klub ZVVZ USK Praha. Letošní finálovou sérii s IMOSem Brno vyhrály Vysokoškolačky 3:0, poslední zápas 76:48. Společně slavily, jak rekordmanka v počtu titulů Eva Vítečková, tak premiérová držitelka zlata Lenka Bartáková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitánka ZVVZ USK Praha Eva Vítečková s pohárem pro vítěze

Kapitánka ZVVZ USK Praha Eva Vítečková s pohárem pro vítěze | Zdroj: ČTK

Eva Vítečková kvůli zranění do finálové série nezasáhla, během roku ale byla jednou z nejvýraznějších postav v sestavě mistrovského celku. Mohla tak slavit čtrnáctý titul, deset jich bylo v brněnském dresu a čtyři už na Folimance.

„Sezona byla super. To, co jsme chtěly, jsme splnily. Třešničkou na dortu mohl být postup mezi čtyři nejlepší v Evropské lize,“ rekapitulovala Vítečková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na pocity z titulu se hráček vyptával reportér ČRo Pavel Petr

Tématem pátečního večera ovšem byla ligová soutěž a v ní rekordní počet prvenství.

„Každý titul je jiný, s jiným týmem. Když hráčka nezasáhne do finálových bojů, tak to většinou není taková radost, ale já ji mám. Minulý zápas v Brně jsem s holkami prožívala více, než když jsem byla na hřišti, na lavičce to je horší,“ vysvětlovala vyhlášená střelkyně.

Naopak přímo v centru dění se ocitla Lenka Bartáková. Po působení v Hradci Králové a pražských Vysokých školách se dočkala titulu prvně.

„Zatím mi to nedochází. S Brnem to byly tři zápasy a nějak jsem je nebrala jako finále. Že jsem poprvé vyhrála, mi dojde třeba později, až budeme oslavovat,“ podělila se o své pocity z premiérového titulu Lenka Bartáková.

Finálová sérii byla i z pohledu suverénních vítězek příliš snadná. „Nečekali jsme, že finále bude na tři zápasy. Jsme za to ale určitě rády, sezona byla náročná,“ přiznala Lenka Bartáková.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme