Půlroční opravy silnice I/23 zkomplikují dopravu na Třebíčsku

Třebíčsko protnou uzavírky. První tři začínají právě dnes a všechny na stejné silnici. Od osmi hodin ráno zavírají policisté průtah Náměští a Kralicemi a také silnici Třebíč - Vladislav. Postupně se v květnu přidají další uzavírky a omezení. Na stejné silnici jich bude celkem 8 v jediném okresu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Historicky největší dopravní stavba uzavře Náměšť nad Oslavou, kde začíná oprava průtahu městem. To se dá ale jen velmi těžko objet. Řidiči najedou desítky kilometrů navíc.

Hlavní objízdná trasa vede až přes Dukovany. Další vedou bočními ulicemi přes Náměšť. Z toho mají místní lidé obavy, bojí se, že doprava zkolabuje.

„Nesmějí auta parkovat tam, kde nemají. Je to tady všude označené. Horší to bude s těmi velkými auty, která třeba doplňují samoobsluhy. Jsou tady dost ostré zatáčky do ulic,“ říká třeba Karel Prokeš.

„Je to hrůza, protože sousedíme přímo se silnicí, takže radost z toho nemáme, ale co můžeme dělat?“ dodává Hana Prágrová.

Za půl roku by měl průtah Náměště úplně změnit podobu. Má být moderní a bezpečný. Při vjezdu od Třebíče vznikne také kruhový objezd a silnici bude lemovat nová opěrná zeď.

Marie Toušová z Ředitelství silnic a dálnic věří ve shovívavost řidičů. „My už s tímhle máme zkušenosti každý rok, někdy se to musí udělat. Jsme rádi, že jsme dostali peníze a že silnice už budou v nějakém slušném stavu,“ konstatuje.

Uzavírky na silnici I/23 | Foto: Český rozhlas

Michal Malý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme