Hokejová reprezentace zahájí přípravu na MS proti Dánsku, znovu pod Růžičkou

Českou hokejovou reprezentaci po čtyřech letech znovu povede trenér Vladimír Růžička. První utkání Euro Hockey Challenge odehrají hokejisté v Děčíně proti Dánsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička mezi hráči při tréninku reprezentace

Vladimír Růžička mezi hráči při tréninku reprezentace | Zdroj: ČTK

„Těším se. V Česku nejde hrát pod lepším trenérem, takže doufám, že pod ním nějaké zápasy odehraji a že na ně budu rád vzpomínat,“ vítá Růžičkův příchod k reprezentaci brankář Jakub Kovář, který působil také pod Aloisem Hadamczikem, naposledy na nevydařených olympijských hrách v Soči.

Hlavní pozitivum vidí v tom, že se hráči dostanou z letitého stereotypu „Dříve jsem na akcích všechny znal, hráče i trenéry. Teď je ten pocit úplně jiný. Jako bych přijížděl do úplně nového týmu, kde to vůbec neznám,“ srovnává brankář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před děčínským zápasem mluvil s reprezentanty reportér Českého rozhlasu Štěpán Pokorný

Na působení pod novým trenérem se těší i Michal Vondrka. „Ve Slavii mě trénoval spoustu let. Je to bouřlivák, má neskutečný respekt a ví, co chce. Nikdo mu nedokáže ani nemůže nic říct, protože má obrovské zkušenosti,“ ví bývalý obránce Slavie.

Vladimír Růžička si k sobě jako asistenty vzal Ondřeje Weissmanna a Jaroslava Špačka. „Jarda Špaček určitě bude křičet, když se mu nebude něco líbit. Na nás je, aby oba křičeli co nejméně,“ dodává Michal Vondrka.

Budu nervózní, ale nezblázním se, říká reprezentační asistent Špaček

Číst článek

V prvním zápase přivítá hokejová reprezentace dnes od šesti hodin večer v Děčíně tým Dánska. V brance se představí Jakub Kovář a jako kapitán vyjede na led díky největším zkušenostem s reprezentací Tomáš Mojžíš.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme