Nová Paka zvažuje vyhlášku, kterou omezí fungování barů s výherními automaty

V Nové Pace stále fungují výherní automaty. A to i přesto, že hazard je na území města od nového roku zakázaný vyhláškou. Ministerstvo financí totiž nestihlo včas odebrat licence. Správní řízení na jejich odebrání začíná až teď, na výsledek si ale novopačtí ještě nějaký čas počkají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nonstop herna

Nonstop herna | Foto: Tomáš Adamec

„To může trvat docela dlouho, protože účastník, automatová firma, má právo se vyjádřit, má právo se odvolat, má právo na doručování všech podkladů, takže to nebude tak rychlé,“ řekl starosta ze sdružení Sportovci pro Novou Paku Rudolf Cogan.

Řízení na odebrání licencí sice už začalo, po právní stránce se tak ale může protáhnout i na několik měsíců. Radnice proto zvažuje přijetí zvláštní vyhlášky.

„Pokud to nezačne běžet rychleji, přijmeme vyhlášku, ve které zakážeme provoz hostinských zařízení, která mají automaty. Herna tam sice bude, ale bude mít omezený provoz jako hostinské zařízení třeba jen na šest, osm hodin denně,“ doplnil Cogan.

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme