Policie vypátrala slavné Banksyho dílo Dívka s balónkem, před týdnem ho ukradli z galerie

Britská policie objevila jedno z nejznámějších děl streetartového umělce Banksyho, které minulou neděli zmizelo z galerie v centru Londýna. Obraz Dívka s balónkem podle policie odnesli dva muži, kteří nyní čelí obvinění z vloupání, informují britská média.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dívka s balónkem

Obraz zachycuje slavný Banksyho motiv dívky, která natahuje ruce k letícímu červenému balónku ve tvaru srdce | Zdroj: Reuters

Obraz zachycuje slavný Banksyho motiv dívky, která natahuje ruce k letícímu červenému balónku ve tvaru srdce. Poprvé se tento motiv objevil na jedné londýnské zdi v roce 2002, umělec od té doby udělal několik dalších verzí. Jedna z nich vzbudila velký zájem veřejnosti, když ji Banksy ihned po dražbě v roce 2018 nechal částečně skartovat.

Ukradený obraz visel v galerii v ulici New Cavendish Street a policie po něm pátrala od pozdního nedělního večera, kdy se dozvěděla o vloupání. Policisté obvinili muže ve věku 47 a 53 let, kteří mají 9. října stanout před soudem.

Banksy, který pečlivě tají svou identitu, zahájil kariéru sprejováním graffiti na budovy v anglickém Bristolu. Nyní je z něj jeden z nejznámějších umělců světa, jeho díla se v aukcích prodávají za milionové sumy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme