Zažijte 50 let Filmovky na plakátech: V Uherském Hradišti je k vidění unikátní sbírka

V rámci doprovodného programu jubilejní padesáté Letní filmové školy 2024 v Uherském Hradišti mohou návštěvníci vidět i výstavu, která nabízí plakáty k jednotlivým ročníkům.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní filmová škola v Uherském Hradišti, která začíná 26. července 2024, letos slaví 50 let. Ve foyeru kina Hvězda pořadatelé nabízí první část výstavy s názvem 50: Příběh Filmovky. Návštěvníci na ní uvidí plakáty, které filmový festival během uplynulých desetiletí provázely. Pochází z největší soukromé sbírky plakátů v Česku Terryho ponožky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportáž o výstavě k 50. výročí Letní filmové školy v Uherském Hradišti

Výstava, která bude k vidění od 26. července do 28. srpna 2024, představuje vizuální styl Letní filmové školy od roku 1994 až do současnosti. Mezi vystavenými je i slavný plakát se zmrzlinou, podle kterého vznikla cena i logo Asociace Českých filmových klubů.

Výstava k 50. výročí festivalu bude mít další dvě části. V průběhu festivalu budou vedle kina Hvězda ve Smetanových sadech rozmístěny panely, které budou mapovat 50 let letní filmové školy po desetiletích a představí klíčové momenty a nejvýznamnější hosty každého období. Tato expozice nese název 50: Příběh Filmovky a bude k vidění od 26. července do 10. září 2024.

Třetí část nabídne Slovácké muzeum a bude to výstava dochovaných artefaktů celých 50 let existence festivalu. Navštívit ji bude možné od 26. července do 8. září 2024.

Růžena Vorlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme