Skupina Colt CZ koupila vlašimskou výrobnu munice. Sellier & Bellot je stál téměř 8 miliard korun

Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) kupuje českého výrobce munice Sellier & Bellot. Uzavřela dohodu se společností CBC Europe S.à r.l. (CBC) o koupi stoprocentního podílu ve firmě. Akcie podniku získá zbrojařský holding zaplacením 350 milionů dolarů, což je v přepočtu přes 7,8 miliardy korun, a novou emisí kmenových akcií Colt CZ. CBC se tak stane akcionářem Coltu s podílem přibližně 27 až 28 procent po skončení transakce.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká Zbrojovka Uherský Brod

Společnost Sellier & Bellot vyrábí malorážovou munici (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Konečný podíl určí letošní auditované hospodářské výsledky obou firem. Zástupci Colt CZ to v pondělí sdělili v tiskové zprávě.

„Akvizice bude financována kombinací stávajících hotovostních zdrojů společnosti a dluhového financování,“ uvedl Colt. Transakce podléhá schválení regulačních orgánů v různých zemích, očekávaná jsou v první polovině příštího roku. Akcie Coltu na pražské burze v pondělí podle webu burzu od rána rostou o 1,16 procenta na 524 korun.

Dlouhá historie

Společnost Sellier & Bellot vyrábí malorážovou munici. Historie podniku sídlícího ve Vlašimi na Benešovsku sahá do roku 1825.

„Akvizice Sellier & Bellot zapadá do naší dlouhodobé strategie expandovat nejen v našem klíčovém segmentu ručních palných zbraní, ale i v souvisejících odvětvích, kdy je střelivo přirozeným doplňkem našich produktů,“ řekl prezident a předseda představenstva Colt CZ Jan Drahota. Společnost CBC se podle něj stane druhým největším akcionářem Coltu CZ.

Explosia rozšiřuje výrobu. Zájem je ohromný, říká generální ředitel Dudek

Číst článek

„Úspěšný vstup jedné z vlajkových lodí CBC Global Ammunition Group do skupiny Colt CZ výměnou za významný akciový podíl představuje začátek důležité strategické spolupráce. Jsme přesvědčeni o dlouhodobé vizi vedení Colt CZ a věříme, že transakce povede k tvorbě významné hodnoty mezi segmenty munice a střelných zbraní,“ řekl finanční ředitel CBC Global Ammunition LLC Fabio Mazzaro.

„Naše dceřiná společnost Magtech Ammunition bude i nadále sloužit jako specializovaný prodejní subjekt pro výrobky Sellier & Bellot ve Spojených státech,“ doplnil.

Portfolio společnosti

Výrobní portfolio společnosti Sellier & Bellot zahrnuje lovecké a sportovní střelivo a komponenty pro pistole a revolvery, pušky, brokovnice a okrajový zápal. Podnik je rovněž významným dodavatelem střeliva pro střelné zbraně pro vojenské a ozbrojené složky po celém světě. Společnost má přibližně 1600 zaměstnanců.

Málo odborníků i růst cen materiálů. České zbrojovky nestíhají, kvůli Ukrajině poptávka převyšuje nabídku

Číst článek

„Budeme pokračovat v budování naší tradiční značky a úzce spolupracovat s týmem Colt CZ Group na vývoji našich produktů, abychom našim zákazníkům dodávali ta nejlepší řešení,“ uvedl Radek Musil, generální ředitel Sellier & Bellot.

Společnosti CBC Global Ammunition LLC a CBC Europe S.à r.l. jsou holdingovými subjekty pro skupinu společností, které jsou mezinárodně aktivní v muničním sektoru. Jsou jimi CBC Brazil, Magtech Ammunition, MEN, SinterFire, New Lachaussée a Fritz Werner.

Tato strategická aliance společně tvoří jednu z největších muničních korporací na světě s více než 300 lety zkušeností ve výrobě munice malých a středních ráží.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme