Vrchní soud zrušil rozhodnutí o ustavení správce v Sazce

První dílčí vítězství si v právní bitvě o Sazku připsala sama loterijní společnost. Vrchní soud v Praze vyhověl jejímu odvolání a zrušil ustanovení předběžného insolvenčního správce. Advokát Josef Cupka tak podle verdiktu už za Sazku jednat nemůže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sazka

Sazka | Foto: Filip Jandourek

Jako důvod soudci uvedli, že napadené rozhodnutí není dostatečně odůvodněné a že ke jmenování předběžného správce neměl městský soud přistoupit.

Sazka je podle svého vyjádření pro ČTK ráda, že Vrchní soud uznal její argumenty a věří, že stejným způsobem se postaví i k její žádosti ohledně předběžného opatření na omezení nakládání s majetkem. Na to totiž nemá dnešní rozhodnutí vliv.

Advokát Josef Cupka ještě během dneška odsouhlasil pozastavení možnosti dobíjet předplacené karty mobilních operátorů přes terminály Sazky. Stejně tak nebude ode dnešní půlnoci platit přes Sazku složenky za služby společností ČEZ, Veolia Voda a České podnikatelské pojišťovny.

Sazka je od ledna v insolvenčním řízení. V pondělí požádala Cupku o dočasné pozastavení provozování loterií. Cupka s tím nesouhlasí a soudí, že společnost by měla sama na sebe podat dlužnický insolvenční návrh.

Martin Drtina, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme