Vláda chce příští rok snížit schodek rozpočtu na 270 miliard korun, říká ministr Dvořák

Vláda by se chtěla v příštím roce dostat k deficitu 270 miliard korun, řekl ve středu po jednání kabinetu ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN). V dosavadních materiálech pro jednání vlády ministerstvo financí počítalo pro příští rok se schodkem 235 miliard korun.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vláda Petra Fialy nedostala v nedávném průzkumu od Čechů moc dobré vysvědčení. Považují ji za nejhorší od roku 2013

Letos je schválený rozpočet se schodkem 295 miliard korun. ke konci května schodek činil 271,4 miliardy korun | Foto: Petr Hloušek | Zdroj: Právo / Profimedia

Podle Dvořáka byla  oznámená výše deficitu výsledkem debaty o výdajových rámcích. Samotný rozpočet vláda podle něj neprojednávala.

Desetimiliardové škrty v roce 2024. Nejvíc mají ušetřit školství, místní rozvoj, průmysl a doprava

Číst článek

Vicepremiér a ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) doplnil, že vláda se chce rozpočtem na příští rok zabývat, až se sejde v plném složení. Projednat by ho tedy měla příští týden.

Letos je schválený rozpočet se schodkem 295 miliard korun. Ke konci května schodek činil 271,4 miliardy korun. Opozice, část ekonomů i Národní rozpočtová rada upozorňují, že se kabinetu pravděpodobně celoroční schodek nepodaří dodržet.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme