Pražské letiště v červenci odbavilo více lidí než loni. Prošlo jím 1,8 milionu cestujících a 720 tisíc kufrů

Pražským Letištěm Václava Havla prošlo v červenci víc odbavených cestujících než loni a to zhruba o deset procent. Ukazují to data, které letiště poskytlo Radiožurnálu. Zaměstnanci odbavili v prvním prázdninovém měsíci skoro 1,8 milionu lidí a 720 tisíc zavazadel.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letiště Václava Havla, ilustrační foto

S letovými mimořádnostmi se letiště potýkalo ještě minulý týden (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Na začátku července přitom z Prahy odletělo několik letadel bez kufrů. Mohl za to nedostatek personálu odbavovací společnosti a přetížený vzdušný prostor. S letovými mimořádnostmi se letiště potýkalo ještě minulý týden.

21:55

K pozdnímu příletu zavazadla občas dojde. Najali jsme víc dohodářů, říká nový předseda letištní firmy

Číst článek

„V nočních hodinách ze soboty na neděli, bylo mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní, byl naplánován jeden jediný přílet a žádný odlet. Skutečnost byla nakonec 10 příletů a 5 odletů,“ řekl nový šéf handlingové společnosti Jiří Jarkovský.

Takové problémy už ale podle Jarkovského nehrozí. Personální situace je stabilní po tom, co handlingová společnost přijala nové síly. Komplikace v dopravě ale přetrvávají.

„V průběhu léta se musíme vyrovnávat s vnějším faktorem, který působí výrazně na provoz, tím je velké množství zpožděných letů. Czech Airlines Handling za červenec odbavila 720 tisíc zavazadel, což je o 10 procent více než v loni,“ upozorňuje mluvčí letiště Eva Krejčí.

Lucie Pávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme