Moskva se vrátila mezi trojici měst s nejdražšími hotely na světě

New York, Sydney a Moskvu kromě statutu megalopole spojuje také drahota. Ruské hlavní město se podle posledních statistik vrátilo mezi trojici metropolí s nejvyšší průměrnou cenou hotelů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

I dnes se mohou hosté ubytovat v pokoji, kde pobývala Greta Garbo

I dnes se mohou hosté ubytovat v pokoji, kde pobývala Greta Garbo | Foto: Pera Palace Hotel

Srovnání cen provedl po celém světě mezinárodní systém hotelových rezervací hotel.info. Průměrná cena v moskevském hotelu je podle něj v tomto roce 170 eur za pokoj. New York a Sydney jsou jen o něco málo dražší.

Systém HRG, který nabízí hotely vyšší kategorie, zařadil Moskvu dokonce na první místo z 50 sledovaných velkoměst. Pokoje byznys třídy, které většinou obchodníci používají, stojí podle něj v ruském hlavním městě okolo 300 eur. To je o 20 procent víc než v jiných městech.

Přehrát

00:00 / 00:00

O cenách v moskevských hotelech mluvil zpravodaj Českého rozhlasu Martin Dorazín

Podle těchto statistik zaznamenala největší snížení cen proti minulým rokům Varšava a to o 45 procent. Kyjev je levnější o 35 procent.

Moskevské hotely jsou drahé hlavně kvůli tomu, že ruská metropole je obrovským byznys centrem, přijíždějí tam obchodníci z celého světa. Tito lidé bydlí obvykle v pětihvězdičkových hotelech, o které je tak obrovský zájem, což vyhání ceny vzhůru.

Podstatně levnější jsou v Moskvě tříhvězdičkové hotely nebo hostely. Je třeba je ale objednat po internetu. Pro české turisty je výhodný hotel Český dům, kde se dá přenocovat za 130 eur.

V případě skupinového výletu je nejlevnější si pronajmout byt. Dá se pořídit za cenu kolem 100 eur za noc.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme