Kolínská automobilka omezí výrobu

Poprvé v historii kolínské automobilky omezí továrna plánovanou výrobu. V dubnu ruší mimořádné směny, a to kvůli menší poptávce po vozech Toyota Aygo. Poslední objednávka japonské firmy má být totiž podle dobře informovaných zdrojů nižší až o deset procent.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

montážní linka v TPCA

montážní linka v TPCA | Foto: TPCA

Toyota zřejmě doplácí na aktuální horší pověst na evropských trzích, a to zejména kvůli svolávání aut do servisů.

Podle statistik klesly prodeje aut původně japonské automobilky v únoru až o 20 procent. Kolínská pobočka proto vůbec poprvé přistoupí v dubnu ke zrušení mimořádných směn.

Navzdory hospodářské krizi se ale firmě v uplynulém roce dařilo. Vyrobila rekordní počet automobilů. V předpovědi na rok 2010 je ale výrobce opatrný.

„Chtěli bychom vyrobit více aut než v loňském roce. Situace se ale velice rychle mění a za měsíc může být všechno jinak,“ řekl Radiožurnálu vicepreident TPCA Jiří Černý.

Michal Trnka, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme