Daimler chystá v Česku největší logistické centrum. Práci tu najde přes 900 lidí

Do tří let má v Úžici u Prahy vyrůst sklad pro náhradní díly německé automobilky Daimler vyrábějící mimo jiné Mercedes-Benz. Největší logistické centrum v Česku bude velké jako tři Karlova náměstí. Pracovat v něm má více než 900 lidí. Česko o výstavbu skladu soupeřilo s Polskem. Informaci přinesl deník E15. Výstavbu připravuje průmyslový developer CTP.

Úžice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daimler je německá společnost vyrábějící mimo jiné Mercedes-Benz

Daimler je německá společnost vyrábějící mimo jiné Mercedes-Benz | Zdroj: Reuters

Sklad pro náhradní díly německé automobilky Daimler má být podle informací deníku E15 téměř dvojnásobný oproti hale Amazonu v Dobrovízi u Prahy, který začal oficiálně fungovat předloni v září.

Další pokračování Dieselgate? Německé úřady prověřují automobilku Daimler kvůli emisím

Číst článek

Logistické centrum bude mít rozlohu 229 tisíc metrů čtverečních, co že velikost téměř tří pražských Karlových náměstí. Jeho část by měli obsluhovat i roboti. Součástí areálu budou taky kanceláře a zřejmě i vlastní požární stanice, informuje E15.

„Stále jsme ještě neudělali rozhodnutí o konkrétní lokalitě,“ uvedla mluvčí německého koncernu Evelyn Schwedesová.

V okolí Úžice u dálnice D8 je už několik skladů. Své areály tady má například potravinářský řetězec nebo evropské distribuční centrum amerického módního výrobce.

V budoucnu by tam mohla být i továrna americké společnosti na letadlové motory. Investice za miliardy korun zvažuje v Česku i další německá automobilka BMW. Podle dřívějších informací by měla zřídit testovací centrum pro samořiditelné vozy na Ústecku nebo Karlovarsku, uzavírá deník E15.

ako Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme