Festival chutí nabídne speciality české, italské i francouzské kuchyně
Vepřové medailonky v mandlové krustě nebo čokoládový cheescake s omáčkou z čerstvých jahod - tyto a další delikatesy představí Festival chutí. Začne právě dnes ve dvaceti restauracích v Praze, Brně, Ostravě a Brandýse nad Labem.
Gastronomické zážitky za ceny, které vás nezruinují, přináší přehlídka už ve čtvrtém ročníku. Tentokrát je zaměřená na jarní pokrmy.
„Jarní kuchyně je mnohem zelenější, čerstvější. Jaro je odjakživa spojeno s mladým masem, s čerstvou zeleninou a s bylinkami. Tím pádem je tato kuchyně i zdravější, protože je plná vitamínů, a je také pestrá, což přispívá k lepšímu životnímu stylu,“ říká marketingová a PR manažerka festivalu Martina Kočařová.
A jaké vymysleli třeba v pražské restauraci Ambroisie? "Silný telecí vývar s jarní zeleninkou a domácími nudlemi. Na hlavní chod budeme servírovat vepřovou panenku v mandlové krustě v jemné máslové omáčce s vařeným baby brambůrkem a velikonoční nádivkou."
O Festivalu chutí hovořila moderátorka Markéta Bartošová s manažerkou festivalu Martinou Kočařovou
"Jako desert jsme připravili italský krém s marinovanými višněmi,“ říká majitelka restaurace Renata Melková.
„Ve festivalové nabídce se v rámci dezertů hodně objevují tvarohové či smetanové dezerty s ovocem, které nejsou typicky jarní. Nicméně šéfkuchaři se snažili meníčka sestavovat tak, aby se vzájemně doplňovala, takže dezerty tvoří zajímavou a příjemnou tečku v rámci festivalové nabídky,“ myslí si Kočařová.
Šéfkuchaři nabízejí tříchodová menu ze sezónních surovin za jednotnou cenu 290 korun. Kromě české kuchyně se těšte i na speciality italské a francouzské nebo thajskou a japonskou exotiku.
Festival chutí probíhá v pěti městech – Praze, Brně, Ostravě, Průhonicích a Brandýse nad Labem – a potrvá do 21. dubna. Nabídka všech dvaceti restaurací, které se festivalu účastní, je k dispozici na webových stránkách www.festivalchuti.cz.