Tenista Berdych prošel v Oeiras do třetího letošního finále

Čeký tenista Tomáš Berdych si v letošní sezoně zahraje potřetí ve finále turnaje ATP Tour. Na antuce v portugalském Oeiras porazil v semifinále Rumuna Victora Hanesca 6:2, 6:2 a o triumf se utká s Carlosem Berlocqem z Argentiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych se v Dubaji raduje z postupu do finále

Tomáš Berdych se v Dubaji raduje z postupu do finále | Zdroj: ČTK

Berdych s nálepkou nejvýše nasazeného hráče turnaje od nerozhodného stavu 2:2 vyhrál sedm gamů za sebou, díky nimž získal první set a rozhodující náskok v druhé sadě. Zápas ukončil při prvním mečbolu za 64 minut.

Hanesca porazil český tenista také i ve druhém vzájemném souboji. Poprvé ho Berdych zdolal jako před šesti lety ve Wimbledonu.

Šestý hráč světa si zahraje 22. finále v kariéře a bude usilovat o jubilejní desátý titul. . Letos Berdych získal titul na turnaji v Rotterdamu a byl ve finále v Dubaji.

Tenisový turnaj mužů a žen v portugalském Oeiras (antuka):

Muži (dotace 485.760 eur):
Dvouhra - semifinále:
Berdych (1-ČR) - Hanescu (Rum.) 6:2, 6:2, Berlocq (Arg.) - Gimeno (Šp.) 7:6 (8:6), 6:2.

Ženy (dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Suárezová (1-Šp.) - Kuzněcovová (7-Rus.) 6:4, 3:6, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Blacková, Mirzaová (1-Zimb./Indie) - Hrdinová, Solovjevová (ČR/Rus.) 6:4, 6:3.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme