Po lednovém požáru restaurace U Kojota v Mostě, při kterém zemřelo sedm lidí, se na sociálních sítích objevily nenávistné komentáře. Čtrnáct z nich se poté ocitlo v hledáčku policie.
Provozovatel Ivo Kobos říká, že úspěch tkví nejen ve skvělém jídle, ale i v okolní přírodě. „Lidi chtějí utéct z městského ruchu a podívat se na něco jiného. Příroda je 50 procent úspěchu,“ dodává.
Hospody Pivo v Malmö založili švédští nadšenci, kteří byli nespočetněkrát v Česku a kterým učarovala česká pivní kultura. Objednat si hosté mohou hladinku, šnyt nebo mlíko.
„Tržba ve čtvrtek se vyrovná i víkendové tržbě, protože na pub kvíz chodí několik týmů pravidelně. Určitě to pro nás přináší nové zákazníky a trošku hospoda ožije,“ hodnotí provozovatel pivního baru.
Bary a hospody na Stodolní většinou kvůli šampionátu zdražily, pivo v průměru o dvacet korun. Najdou se ale extrémy. Například jeden z podniků nabízí točená česká piva za 189 korun.
Původně malá londýnská hospůdka The Black Dog se doslova přes noc stala místem, kde se na rezervaci čeká i měsíce. Za neobvyklým podnikatelským úspěchem stojí stejnojmenná píseň zpěvačky Taylor Swift.
Je leden, místo abych po Vánocích ladila figuru do plavek, nezřízeně jsem se vrhla na ochutnávání svíčkové na smetaně s příslušnou dávkou knedlíků. Obětovala jsem se pro čtenáře gastroglos.
Nejdéle fungující hospoda v New Yorku si své prvenství vysloužila díky vynalézavosti majitelů. V době prohibice se vydávala za prodejnu květin. Nepřetržitě funguje od roku 1864.
Na účet už vybrali téměř 700 tisíc korun. „Věříme, že do dvou tří let dojde na částečnou kolaudaci. Potřebujeme k ještě minimálně skoro dva miliony korun,“ říká starosta spolku Zděná.
Vítězstvím peruánské restaurace skončila dominance kodaňských restaurací Noma a Geranium, jež se umístily v čele hodnocení v posledních letech. Letošní vítěz však v hodnocení není žádným nováčkem.
Stánky s občerstvením, bistra, kavárny a restaurace, těm všem stále chybí zaměstnanci. Podle Asociace malých a středních podniků jich je až o 20 procent méně než před čtyřmi lety.
Podle hostinského má hospoda v průměru okolo 25 zákazníků denně a o víkendech i víc. „Převážně jsou to místní, s lepšícím se počasím se stále více objevují cyklisté a turisté,“ říká.
Asi 15 procent hospod ukončilo v uplynulých čtyřech letech provoz, zjistil průzkum Plzeňského prazdroje. Majitelé dalších 17 procent o tom vážně uvažují.
V Cetorazi vykopali základy, pak ale stavební firma skončila v insolvenci a ceny výrazně vzrostly. Místní si proto odhlasovali, že místo společenského centra má v obci vyrůst pergola.
„Mám v Česku přátele. Moji kamarádi z Olomouce mi pomáhali to tady otevřít. I teď na mne dávají pozor. Kdybychom se náhodou odchylovali od receptů, opraví nám je,“ říká majitel Hajnosz.
Jak pravil náš premiér Rishi Sunak, měli bychom se ve dnech, kdy saniťáci stávkují, co nejvíc vyhýbat nebezpečí, neprovozovat některé sporty a – neožírat se, píše v komentáři Iva Pekárková.
Nina našla ve Staré Bělé u Ostravy druhý domov a za výčepem tamní hospody v Katolickém domě i práci. Největší problém má s jazykem. Už v květnu ale zvládala vše i s nástrahami v podobě stravenek.
Přibývá rodičů, kterým nemocnice brání zůstat s jejich hospitalizovanými dětmi, píše Mf Dnes. A na azylové domy v Česku se obrací stále více lidí, varuje Právo. Více ve výběru z médií Radiožurnálu.
Mnichovský pivovar bojuje s tenčícími se zásobami oleje, kterého je nyní v Evropě kvůli válce na Ukrajině nedostatek, zvláštním způsobem – placením v naturáliích.