Výběr z médií: hospody po koronaviru, na letiště s předstihem i nabíjení elektromobilů doma

Sobotní vydání Lidových novin přináší zprávu o tom, že po pandemie koronaviru zanikl jen zlomek tuzemských hospod. Podle Práva rostou ceny za zachovalé trámy a fošny z bouracích prací. Tématem Mf Dnes jsou dobíječky pro elektroauta. Více se dočtete ve výběru z médií, který sestavil Radiožurnál.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

otevření vnitřních prostor restaurací, ilustrační fotografie

Po pandemii koronaviru zatím skončilo zhruba 5 až 10 procent hospod (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Mf Dnes

Řidiči elektroaut využívají veřejné stanice pro dobíjení méně než jednou týdne. S tématem přichází Mf Dnes. Majitelé elektromobilu nabíjí svůj vůz nejčastěji doma nebo v práci. Tato varianta je oproti veřejným dobíjecím stanicím někdy až trojnásobně levnější.

Pro cestu do Chorvatska už není nutné potvrzení o bezinfekčnosti. Česko se přesunulo mezi zelené země

Číst článek

Deník

Regionální Deník upozorňuje turisty, aby na letiště přicházeli nejlépe tři hodiny před odletem. Už při odbavování totiž musejí předkládat potvrzení o očkování proti koronaviru, o negativním testování a nebo o prodělaném onemocnění covid-19. Zároveň ale cestující musí stále procházet i bezpečností a pasovou kontrolou a odbavení na letišti proto trvá déle než dřív.

Lidové noviny

Po pandemii koronaviru zatím skončilo zhruba 5 až 10 procent hospod. Tématu se věnují sobotní Lidové noviny. Většina podniků, které mohly, už v těchto dnech otevřela. Restaurace a hospody se plní taky díky současnému teplému a suchému počasí i díky fotbalovému Euru. Třeba sportbary mají aktuálně tržby dokonce vyšší než dřív.

Právo

Ceny za zachovalé trámy a fošny z bouracích prací rostou. Podle stavu a množství mají hodnotu až statisíců korun, píše Právo. Po kůrovcové kalamitě je dřeva sice nadbytek, ale málo ho zůstává na českém trhu, a zdražuje tak o desítky procent. Často navíc není proschlé, a tím pádem je nekvalitní.

Irena Růžičková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme