Lehečka porazil na Australian Open Španěla Zapatu Mirallese, postupuje do druhého kola. Veselý neuspěl

Tenista Jiří Lehečka vstoupil do grandslamového Australian Open úspěšně. Obhájce loňského čtvrtfinále a čerstvý vítěz turnaje v Adelaide porazil na betonových kurtech v Melbourne Španěla Bernabého Zapatu Mirallese 6:3, 6:2, 6:3 a postoupil do 2. kola. Dohrál naopak Jiří Veselý, který nestačil na Francouze Arthura Filse 6:4, 5:7, 2:6, 3:6.

Melbourne (Aktualizováno: 6:55 16. 1. 2024) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Jiří Lehečka na Australian Open

Český tenista Jiří Lehečka na Australian Open | Foto: Eloisa Lopez | Zdroj: Reuters

Dvaatřicátý nasazený Lehečka zvítězil za hodinu a 43 minut. Soupeře přehrál v poměru vítězných míčů 33:16, zaznamenal také šest es. Pár dní po premiérovém triumfu na okruhu ATP v Adelaide si tak připsal šesté vítězství za sebou. V dalším kole prvního Grand Slamu sezony narazí na Američana Alexe Michelsena.

Dvaadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi získal první set díky brejku v šesté hře, ve druhé sadě sebral Zapatovi servis dokonce třikrát. Ve třetím setu odvrátil český tenista za stavu 1:2 tři brejkboly, v sedmé hře naopak prolomil soupeřovo podání a později využil hned první mečbol.

Herně jsem se zlepšila. Doufám, že to ustojím, protože chtíč něco dokázat svazuje, říká Siniaková

Číst článek

„Nebylo to nic jednoduchého. I když jsem tu včera a předevčírem trénoval, tak ten vítr nebyl takový jako dnes. Docela mě to ráno překvapilo. Věděl jsem ale, že to bude pro oba stejné. Snažil jsem se s tím co nejlépe popasovat a vyšlo to dobře,“ řekl Radiožurnálu Sport Lehečka.

Třicetiletý Veselý, který startoval v hlavní soutěži díky chráněnému žebříčku, dohrál v úvodní fázi Australian Open podruhé za sebou. Proti o jedenáct let mladšímu Filsovi zahrál jen 16 vítězných míčů, Francouz jich měl 66. Rodák z Bondoufle si pomohl si také 18 esy.

Veselý sice získal proti 34. hráči světa Filsovi první set, Francouz už ale zůstal v dalším průběhu na servisu stoprocentní a díky čtyřem brejkům duel otočil. Při svém debutu v Melbourne tak mohl po dvou hodinách a 44 minutách slavit postup.

Do turnaje vstoupí z českých zástupců ještě Karolína Plíšková. Bývalá světová jednička vyzve světovou trojku a úřadující finalistku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu. Ve čtyřhře se představí Kateřina Siniaková s novou spoluhráčkou Storm Hunterovou. Česko-australský pár, který bude plnit roli nasazených trojek, se utká s kolumbijsko-kazašskou dvojicí Camila Osoriová, Julia Putincevová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme