Krejčíková na US Open vypadla ve druhém kole. Vyřadila ji nenasazená Rumunka Ruseová

Wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková dohrála na US Open ve druhém kole. Rumunské kvalifikantce Eleně-Gabriele Ruseové podlehla 4:6, 5:7. Turnajová osmička prohrála utkání se 122. hráčkou světa za hodinu a 45 minut.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková končí na US Open ve druhém kole

Barbora Krejčíková končí na US Open ve druhém kole | Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP | Zdroj: Profimedia

Osmadvacetiletá Krejčíková neuspěla na grandslamových akcích po osmi výhrách. Na betonu v New Yorku nenavázala na úvodní vítězství nad Španělkou Marinou Bassolsovou a nenapodobí čtvrtfinálovou účast z roku 2021. V utkání doplatila na 24 nevynucených chyb a sedm dvojchyb.

O dva roky mladší Ruseová postoupila do třetího kola grandslamu poprvé v kariéře. V něm narazí na turnajovou šestadvacítku Paulu Badosaovou ze Španělska.

Dotahování, pak ztráta náskoku

Krejčíková nezačala utkání dobře. V šesté hře přišla o servis a Ruseová šla následně do vedení 5:2. Česká tenistka sice odvrátila setbol a snížila na 4:5, v desátém gamu ale opět ztratila podání.

Druhou sadu měla dvojnásobná grandslamová vítězka Krejčíková rozehranou lépe. Po brejku v sedmé hře získala náskok 5:3, k setbolu se ale nedostala. V posledních čtyřech gamech uhrála naopak jen tři fiftýny a při prvním mečbolu poslala míček do autu.

Z českých tenistů je ve středu v akci ještě dvaatřicátý nasazený Jiří Lehečka, který hraje s domácím Američanem Mitchellem Kruegerem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme