Jsem rád, že můžu hrát bez bolesti v plné síle. Přál bych si oslavit narozeniny v New Yorku, říká Menšík

Je nejmladším tenistou v první světové stovce. Jakubu Menšíkovi bude teprve devatenáct let a na US open teď vybojoval jednu z největších výher kariéry, když vyřadil v prvním kole nasazenou devatenáctku Félixe Augera-Aliassima z Kanady. Své blížící se narozeniny by rád oslavil v New Yorku.

Od zpravodaje z místa New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Menšík na US Open postoupil do druhého kola

Jakub Menšík na US Open postoupil do druhého kola | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Jakub Menšík postoupil na US Open do druhého kola, když vyřadil nasazenou devatenáctku Félixe Augera-Aliassima z Kanady 3:0 na sety. Osmnáctiletý český reprezentant předvedl v New Yorku koncentrovaný výkon a soupeři nenabídl žádnou možnost vrátit se do zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, proč chce Jakub Menšík slavit dalších patnáct let narozeniny v New Yorku

„Snažil jsem se být klidný celou dobu, neukazovat emoce a soustředit se na každý míček. Protože jsem věděl, že i když vedu 2:0 na sety, je to pořád daleko,“ těšilo Menšíka, že oproti letošnímu Wimbledonu dvousetový náskok udržel a v nejkratší možné době dotáhl zápas s nasazeným Augerem-Aliasimem k vítězství.

Kromě výsledku měl i radost z toho, že ho momentálně netrápí žádné zranění. „Zdolal jsem to až uprostřed travnaté sezony. Jsem rád, že můžu hrát bez bolesti, že nemusím mít tejpy, není vidět, že mi něco je. Můžu hrát v plné síle, to je v celé kariéře nejdůležitější,“ vyprávěl v areálu Flushing Meadows Menšík, který je nejmladším členem elitní světové stovky.

Oslava narozenin na US Open

Za pár dní mu bude devatenáct let a narozeniny by rád znovu oslavil ještě v New Yorku. Znamenalo by to, že by minimálně vyrovnal, ale spíše překonal, loňskou účast ve třetím kole.

„Když jsem tady slavil narozeniny loni, říkal jsem si, že už nechci slavit narozeniny nikde jinde než v New Yorku během dalších patnácti let. Budu potřebovat vyhrát pár kol, ale bylo by to pěkné a myslím, že to není nereálné,“ řekl Menšík. Postup do druhého kola US Open slaví kromě něj také Tomáš Macháč, Karolíny Muchová s Plíškovou a Marie Bouzková.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme