Jsem její fanynkou. Líbí se mi, že umí všechno, říká Paoliniová před osmifinále US Open s Muchovou

Tenistka Karolína Muchová bude na US Open bojovat o postup mezi nejlepší osmičku grandslamového turnaje. Loňská semifinalistka vyzve nasazenou pětku Jasmine Paoliniovou z Itálie. Ve stejné fázi turnaje je i Tomáš Macháč, který nastoupí proti Jackovi Draperovi z Velké Británie.

Od zpravodaje z místa New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová a Jasmine Paoliniová se utkají o postup do čtvrtfinále US Open

Karolína Muchová a Jasmine Paoliniová se utkají o postup do čtvrtfinále US Open | Zdroj: Koláž iROZHLAS.cz / Reuters

Má skvělou sezonu, hraje výborně, dvakrát finále na grandslamech je obdivuhodné. Určitě je agresivnější a sebevědomější, vrací víc balonů,“ přemítala nad italskou soupeřkou Karolina Muchová. I Jasmine Paoliniová dostala na své tiskové konferenci otázku na českou soupeřku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká Karolína Muchová před osmifinálovým zápasem s Jasmine Paoliniovou

„Jsem její fanynkou. Líbí se mi, že umí všechno. Čopy, voleje, náběhy. Je to těžká soupeřka,“ prohlásila před utkáním s Muchovou světová pětka a dvojnásobná grandslamová finalistka Paoliniová. A slova chvály má pro loňskou semifinalistku i její krajanka Kateřina Siniaková.

„Kája využívá přechody na sítě, dobře servíruje, takže si myslím, že by se měla držet svojí hry. Paoliniová bude běhavá, bude chtít hrát co nejdelší výměny, které se bude naopak Kája snažit zkracovat,“ předpovídá průběh utkání Muchové s Paoliniovou Siniaková, která si v New Yorku zahraje čtvrtfinále v deblu.

I Macháče chválil soupeř

Do stejné fáze turnaje by se ve dvouhře chtěl dostat také Tomáš Macháč. Jeho soupeřem bude Brit Jack Draper, který má pro svého českého soka jen slova chvály.

„Je to vážně skvělý tenista, kterému se teď daří. Pokud se mu na kurtu všechno sejde, může vyřadit kohokoliv. Sledoval jsem jeho zápasy v New Yorku a přijde mi, že nedělá skoro žádné chyby. Bude to náročné utkání. Nemluvě o tom, že jsme spolu v minulosti párkrát hráli, a on mě pokaždé porazil,“ hodnotí Draper.

Na souboj Macháče s Draperem ale dojde až po utkání Muchové s Paoliniovou. Osmifinále ženské dvouhry je naplánované na kurtu Louise Armstronga od 17 hodin českého času.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme