Philadelphia si vynutila sedmý zápas

Hokejisté Philadelphie porazili v šestém finálovém utkání Východní konference zámořské NHL Tampu Bay 5:4 v prodloužení a vynutili si rozhodující sedmé utkání. To se bude hrát zítra na ledě Tampy Bay. Jeho vítěz vyzve v souboji o Stanleyův pohár šampiona Západní konference Calgary.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

logo Stanley Cupu

logo Stanley Cupu | Foto: Miroslav Konvalina

Skvělým tahem od trenéra Kena Hitchcocka se ukázalo přeskupení útočných řad. Nově vytvořená formace Keith Primeau, Simon Gagne, Jeremy Roenick doslova zářila. Primeau dal dvě branky, stejně jako Gagne, který utkání rozhodl gólem v prodloužení.

Nejdůležitější moment večera začal u Primeaua, jehož střela trefila českého beka ve službách Tampy Bay Pavla Kubinu a odrazila se k Roenickovi. Ten vystřelil a puk tentokrát doputoval ke Gagnemu, který jej už protlačil do sítě.

Letci sice vedli 2:1 a 3:2, když se za Tampu dvakrát trefil Vincent Lecavalier a za Philadelphii vedle Gagneho a Primeaua skóroval také Sami Kapanen, ale v závěru druhé třetiny otočil skóre na 3:4 další dvougólový střelec večera Ruslan Fedotěnko. Vedení Tampa držela až do samého závěru třetí třetiny. Od postupu do finále Stanley Cupu ji dělila minuta a 49 sekund, když Primeau potvrdil skvělou formu ve vyřazovacích bojích vyrovnávací brankou zařídil prodloužení.

I v nastaveném čase byla ovšem znovu aktivnější Philadelphia, která v tomto úseku hry přestřílela Blesky 10:5. Možná i díky tomu se k ní v nastaveném čase znovu přiklonilo štěstí: Gagneho vítězná branka padla minutu a 42 sekund před čtvrtou sirénou.

Výsledek:

Východní konference - finále:

Philadelphia - Tampa Bay 5:4 v prodl. (2:1, 1:3, 1:0 - 1:0)

Branky: 8. a 79. Gagne, 18. a 59. K. Primeau, 33. Kapanen - 2. a 21. Lecavalier, 36. a 38. Fedotěnko. Střely na branku: 43:29. Diváci: 19.910. Výsledky předcházejících zápasů: 1:3, 6:2, 1:4, 3:2, 2:4. Stav série: 3:3.

Tomáš Fliegl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme