Plavecké mistrovství světa se uskuteční až rok po olympiádě. Šampionát bude v květnu 2022

Mistrovství světa v plaveckých sportech v japonské Fukuoce se uskuteční od 13. do 29. května 2022. Původně se měl šampionát konat příští rok v létě, na tuto dobu však byly kvůli pandemii nemoci covid-19 odloženy olympijské hry v Tokiu. Nový termín plaveckého MS v pondělí oznámila mezinárodní federace FINA.

Lausanne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný plavec Jan Micka

Český plavec Jan Micka | Foto: Marcos Brindicci | Zdroj: Reuters

„Po konzultaci se všemi zúčastněnými stranami a jejich zpětných vazbách nepochybujeme, že toto rozhodnutí poskytne pro všechny účastníky nejlepší možné podmínky. V době bezprecedentní nejistoty FINA doufá, že oznámení termínu nyní umožní všem jasné plánování,“ řekl předseda federace Julio Maglione.

Čeští plavci se po měsíci mohou vrátit do bazénu. ‚Je to dobrý začátek,‘ pochvaluje si Seemanová

Číst článek

Druhou možností, kdy se mohli plavci utkat o světové medaile, byl podle agentury AP podzim olympijského roku 2021.

To by však měli dva vrcholy brzy za sebou, odklad až na jaro 2022 proto preferoval například i kouč českých bazénových plavců Vlastimír Perna.

„Pokud plavecká část olympiády skončí 1. srpna 2021, tak by zbývalo jen osm týdnů do mistrovství světa. Vzhledem k tomu, že po olympiádě ze všech spadne obrovský psychický stres, ale i fyzické vypětí, je logické, že si budou chtít odpočinout. Nedovedu si představit, že by měli pokračovat ihned po návratu z Tokia další přípravou,“ uvedl Perna před měsícem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme