Mikyska a Charvátová rozšířili medailovou sbírku na šampionátu v letním biatlonu. Oba si vyjeli bronz

Tomáš Mikyska a Lucie Charvátová získali na mistrovství světa v letním biatlonu v Otepää bronzové medaile v supersprintu na 7,5 km.

Otepää (Estonsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtyřiadvacetiletý Mikyska, jenž byl loni v Osrblie ve stejné disciplíně stříbrný, byl ještě na poslední čtvrté střelbě ve hře o zlato. Šel však na dvě trestná kola a o bronz musel bojovat ve sprintu s Oscarem Anderssonem ze Švédska a Andrejsem Rastorgujevsem z Lotyšska, které nakonec porazil o dvě desetiny sekundy. Na stupně vítězů Mikyska doprovodil ukrajinské soupeře Dmytra Pidručného a Artema Tyščenka.

Gjelland končí u českých biatlonistek, novými trenéry jsou Bormolini a Dostál. K mužům se připojí Moravec

Číst článek

Druhý nejlepší český reprezentant v dnešním závodě Jonáš Mareček dojel šestý, bývalý medailista z olympijských her a mistrovství světa Michal Krčmář obsadil 21. pozici.

Charvátová opouštěla počtvrté střelnici po dvou chybách čtvrtá s desetisekundovou ztrátou na průběžně třetí Kamilou Žukovou. Na kolečkových lyžích však jednatřicetiletá reprezentantka ztrátu zlikvidovala a dojela si pro bronz. Tereza Voborníková byla pátá, zvítězila Slovenka Paulína Bátovská Fialková před Finkou Suvi Minkkinenovou.

Už ve čtvrtek získal pro Česko zlatou medaili v juniorském supersprintu junior David Eliáš. Na střelnici minul pouze jednou a o deset sekund předstihl druhého Chorvata Matiju Legoviče.

Mistrovství světa v letním biatlonu v Otepää (Estonsko) - supersprint (7,5 km):

Muži: 1. Pidručnyj 19:19,52 (1 tr. okruh), 2. Tyščenko (oba Ukr.) -5,2 (1), 3. Mikyska -7,5 (3), ...6. Mareček -10,3 (4), 20. Václavík -1:38,5 (9), 21. Krčmář -1:40,4 (7), 23. Štvrtecký (všichni ČR) -1:46,8 (8).

Ženy: 1. Bátovská Fialková (SR) 21:55,5 (1), 2. Minkkinenová (Fin.) -11,5 (1), 3. Charvátová -20,2 (5), ...5. Voborníková -32,6 (3), 24. Otcovská (všechny ČR) -2:07,0 (7).

ČTK, lbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme