Počet fanoušků z Česka je zklamání, myslí si šéf ČOV Kejval. Pochvaluje si ale atmosféru olympijské Paříže

V neděli skončily 33. letní olympijské hry v Paříži a čeští sportovci mohli oslavit zisk celkem pěti medailí. Na všech sportovištích se zároveň mohli reprezentanti spolehnout na velmi dobrou diváckou kulisu, a to nejen od českých podporovatelů.

Paříž/Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Kejval

Jiří Kejval | Foto: Petr Horník | Zdroj: Profimedia

Ve Velkém paláci dokázali fanoušci mohutně fandit i během zápasů taekwonda. A úplně stejné, či dokonce hlasitější to bylo například na beachvolejbale pod Eiffelovou věží nebo během plaveckých závodů. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Radiožurnálu Sport s Jiřím Kejvalem o skončené české výpravě na olympiádě v Paříži

„V průběhu posledních dvou olympiád jsme si uvědomili, že je atmosféra a propojení s lidmi strašně důležité. Fanoušci poté ženou sportovce k výkonům. Od Londýna jsem nezažil tak nádhernou atmosféru. Od prvních kvalifikací a rozběhů po finále a vyprodané stadiony. Nikdy v životě jsem nevěřil, že by mohla být takhle obrovská atmosféra na šermířských závodech, měl jsem to za komorní sport. A najednou to tam vypadalo jako na fotbale na  Bayernu. Když naši kordisti bojovali proti Francouzům, tak jsem zažil úplně novou, pozitivní věc,“ nadchlo šéfa českého olympijského výboru Jiřího Kejvala.

O deset míst horší než v Tokiu. Češi skončili s pěti olympijskými kovy na 28. místě v hodnocení zemí

Číst článek

„Zklamání je počet fanoušků z Česka. Na to, že to byla olympiáda, která je za desítky let nejblíže, tak jsme čekali, že přijede více lidí. To je škoda, protože Paříž během olympiády vypadá úplně jinak než Paříž mimo olympiádu,“ říkal během posledního dne olympijských her Jiří Kejval.

Zároveň je ale třeba zmínit, že třeba na menších kurtech v tenisovém areálu Rolanda Garrose se čeští reprezentanti mohli často cítit jako na zápasech Davis Cupu nebo Poháru Billie Jean Kingové.

„Je to nádhera. Je neuvěřitelné, že každý zápas bylo plno s několika českými fanoušky. Atmosféra je krásná a je super reprezentovat Česko. Velký dík posíláme fanouškům, že nás burcují a vedou k lepším výsledkům,“ pochvalovala si podporu v tenisovém areálu Rolanda Garrose dvojnásobná olympijská vítězka Kateřina Siniaková.

Je ale pravda, že na největším kurtu Philippa Chatriera už bylo fandění, co se týče hlasitosti, o trochu slabší. Češi nebyli příliš slyšet ani třeba na atletice na stadionu Stade de France. A přesto se podle Kejvala našli fanoušci z podobně velkých zemí, kterých bylo v Paříži výrazně víc.

„Například Holanďani nejsou o tolik větší národ a šlo vidět, že ulice jsou celé oranžové. Počet oranžových triček na olympijském stadionu byl impozantní,“ zhodnotil Jiří Kejval.

David Prouza, Tomáš Petrilák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme