Největší překvapení 4. kola Gambrinus ligy: královéhradecké zmrtvýchvstání

Bezesporu největší bombou víkendového programu 4. kola fotbalové Gambrinus ligy byla výhra Hradce Králové nad Slovanem Liberec v poměru 2:0. Před utkáním byli Severočeši jasným favoritem a asi nikdo nečekal, že tři body nechají ve východočeské metropoli. Nakonec se tak stalo a dlužno podotknout, že vítězství Votroků bylo naprosto zasloužené.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Všechno přitom hovořilo proti Východočechům. V prvních kolech Gambrinus ligy si připsali tři ostudné porážky - v Jablonci 1:5, se Spartou 0:5 a na Slavii 0:4. Kde se tedy vzal onen herní obrat? "Hlavní příčinou bylo, že naši hráči chtěli konečně smazat tu katastrofální bilanci, tu ostudu, kterou jsme na Slavii před televizními obrazovkami předvedli. Hráli jsme tam zbaběle, ale hráči si to během týdne uvědomili," vysvětluje trenér královéhradeckých fotbalistů Petr Uličný. "Já jsem hráče burcoval, aby se nám lidi nesmáli, aby o nás novináři nepsali, že děláme v první lize ostudu," dodává Uličný. Pomohlo to.

Zvednout mužstvo psychicky zdeptané třemi vysokými porážkami ale není jen tak. Uličnému a jeho asistentům se to ale přeci jen podařilo, takže soupeř Hradce - Liberec - působil dojmem nikoliv týmu, který chce uchvátit první příčku, ale zcela neškodně. "Naši hráči ze sebe proti Liberci museli vymačkat sto procent," pokračuje Petr Uličný. "Když jsme měli míč, tak jsme ho hráli dopředu - to se nám v předchozích zápasech nedařilo -, a vyvarovali jsme se hrubých chyb. Obojí se nám podařilo, k tomu hráči přidali sebevědomí a zaslouženě vyhráli," usmíval se trenér Petr Uličný, který tak své svěřence přivedl vůbec k prvním třem bodům.

Zatímco v prvních třech kolech hořel Hradec Králové takřka ve všech řadách, proti Liberci byly minely spíše výjimkou. Karel Piták a David Zoubek hráli dobře dopředu, brankář Karel Novotný poprvé v sezóně nepustil ani jeden gól. "Celé mužstvo si zaslouží uznání, soupeř byl kvalitní, předvedl krásné zápasy na Synotu a na Spartě. My jsme si ale řekli, že proti Liberci musíme vyhrát," vysekl svým fotbalistům poklonu Uličný. Prvně v sezóně.

Jako reakci na špatné výsledky z prvních kol soutěže získalo vedení Hradce Králové tři nové hráče: brankáře Jiřího Kobra, obránce Miloslava Korduleho a útočníka Pavla Dapecího. Z této trojice do hry proti Liberci zasáhl pouze Kordule, ovšem až v závěru zápasu. Trenér Petr Uličný si ale přesto pochvaluje, že noví hráči zvýšili konkurenci v hradecké šatně. "To je dobrá věc. Konkurenční schopnost uvnitř mužstva je vynikající ke zlepšování výkonu. Kromě toho budeme testovat ještě další dva nové hráče. Musíme udržet výkon, aby mužstvo bylo i v dalších zápasech neméně kvalitní než proti Liberci," uzavírá téma hradeckého zmrtvýchvstání Petr Uličný. Potvrdit vzestupný trend mohou jeho svěřenci už příští kolo na půdě ostravského Baníku.

Štěpán Etrych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme