Udělali jsme radost lidem v Belgii, říká po zisku bronzu kapitán národního týmu Eden Hazard

Do historie fotbalového mistrovství světa se zapsala další země. Belgie porazila v Petrohradu Anglií 2:0 a má premiérovou medaili, bronz. Triumf potvrdil gólem jeden z nejlepších hráčů turnaje, Eden Hazard.

Petrohrad Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eden Hazard potvrdil svým gólem historický úspěch Belgie na mistrovství světa. A současná reprezentační parta vynikajících fotbalistů konečně získala nějakou medaili.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Belgie slaví na mistrovství světa bronzové medaile. Podle jejich kapitána Edena Hazarda ale můžou pomýšlet na daleko vyšší mety

„Cítím se samozřejmě výjimečně. Myslím, že jsme všichni za poslední měsíc dosáhli něčeho neuvěřitelného. Souboj o třetí místo sice není tak historický moment, jako hrát finále, ale myslím, že můžeme být dost spokojení. A nejenom kvůli tomu, co jsme dokázali na hřišti, ale i mimo něj. Udělali jsme radost lidem v Belgii,“ říkal po finále Hazard.

Eden Hazard a jeho spoluhráči, například Kevin de Bruyne nebo Romelu Lukaku, ale mají ještě vyšší cíle.

Belgie - Anglie 2:0. Góly Meuniera a Hazarda zajistily Belgičanům bronzové medaile

Číst článek

„Tohle mistrovství světa bylo skoro dokonalé. Máme skvělý tým, velcí soupeři se nás začali bát. Jsme připraveni vyhrávat a doufám, že za dva roky na mistrovství Evropy nebo za čtyři na dalším světovém šampionátu získáme trofej,“ věří hráč londýnské Chelsea a tentokrát ale bude sledovat finále jen jako divák v televizi. I když kdo ví.

„To záleží na mých dětech. Jestli se budou chtít dívat, tak budu finále sledovat s nimi. Pokud ne, tak budeme koukat na něco jiného. Ale jó, mrknu na to jako fotbalový fanoušek,“ dodává Hazard.

Finále mistrovství světa mezi fotbalisty Francie a Chorvatska začne v 17 hodin v Moskvě. Radiožurnál z něj nabídne přímý přenos a iROZHLAS.cz online reportáž.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme