České představení v NHL. Hertl a Pastrňák vystříleli svým týmům postupové mečboly

Prvními hvězdami obou nočních zápasů NHL se stali čeští hokejisté. Tomáš Hertl a David Pastrňák dvěma góly zařídili výhry Bostonu nad Columbusem a San Jose nad Coloradem. Oba týmy vedou v sérii 3:2.

San Jose Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl | Foto: Stan Szeto-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Skóre v Bostonu otevřel na začátku druhé třetiny Krejčí, když se prosadil z rychlého protiútoku střelou z pravého kruhu mezi betony. Zbývající branky padly ve třetí třetině, přičemž Pastrňák zvyšoval v 51. minutě na 3:1.

Carolina vyhrála i počtvrté nad Islanders a postupuje do finále konference, Dallas porazil St. Louis

Číst článek

Havířovský rodák vzal přečíslení dva na jednoho na sebe a překonal Sergeje Bobrovského střelou z levého kruhu k bližší tyči.

Columbus se nevzdal a vyrovnal do tří minut trefami Ryana Dzingela a Deana Kukana. Poslední slovo měl ale Pastrňák, který usměrnil v dalším rychlém brejku přihrávku Brada Marchanda do poloprázdné branky.

Colorado vstřelilo ve 38. minutě zásluhou Tysona Josta první gól zápasu, ale z vedení se dlouho neradovalo. Ještě před odchodem do kabin vyrovnal tečí Hertl, který ve 47. minutě z dorážky dokonal obrat.

Odchovanec pražské Slavie má v play off na kontě osm tref, více gólů nasázel v letošní vyřazovací části pouze jeho spoluhráč Logan Couture (9 branek).

2. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:

Boston - Columbus 4:3 (0:0, 1:0, 3:3)
Branky: 52. a 59. Pastrňák, 22. Krejčí, 45. Marchand - 51. S. Jones, 53. Dzingel, 54. Kukan. Střely na branku: 36:36. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Pastrňák, 2. T. Rask, 3. Marchand (všichni Boston). Stav série: 3:2.

Západní konference - 5. zápas:
San Jose - Colorado 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 40. a 47. Hertl - 38. Jost. Střely na branku: 39:22. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Hertl, 2. M. Jones, 3. Couture (všichni San Jose). Stav série: 3:2.

 

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme