Vítězství pro obě strany. Hokejový svaz i kluby vítají rozhodnutí soudu ohledně juniorské soutěže

Nejvyšší juniorskou soutěž zatím Český svaz ledního hokeje pořádat nesmí, ale náhradní pohár ano. Pravomocně o tom rozhodl Vrchní soud v Praze. Zatím poslední verdikt ve sporu hokejového svazu s kluby Havířova, Přerova a Vsetína paradoxně potěšil obě strany.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lední hokej (ilustrační foto)

Lední hokej (ilustrační foto) | Zdroj: Pixabay

„Usnesení vrchního soudu jsme pochopitelně přivítali. Potvrzuje náš právní názor i stanoviska dalších soudních instancí, že pořádáním náhradního zápasového programu předběžné opatření nijak neobcházíme,“ řekl Radiožurnálu mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund k pokračování náhradního zápasového programu, tedy soutěže O Pohár DHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

S rozhodnutím soudu ve sporu mezi hokejovým svazem a kluby jsou spokojeny obě strany. Více v příspěvku Jakuba Marka

Ten vznikl na podzim poté, co byly po reorganizaci nejvyšší juniorské soutěže vyřazeny celky Havířova, Přerova a Vsetína a Městský soud v Praze nařídil hokejovému svazu odložit její start. Plánovanou Ligu akademií, tedy elitní soutěž, tak nahradil právě pohár DHL bez dotčených klubů z východu republiky. Podle nich ale aktuální rozhodnutí soudu není negativní.

‚Soutěž odlišná, byť svými parametry obdobná.‘ Soud posvětil pořádání hokejového poháru juniorů

Číst článek

„Právě že naopak. Výsledek je dobrý, protože dal za pravdu nám, že soutěž se hrát nesmí. To, že se hraje nějaký pohár... U nás také pořádáme mládežnické turnaje. Soud nám dal za pravdu, že předběžné opatření je oprávněné,“ vysvětlil jednatel vsetínského klubu Daniel Tobola, že pro Vsetín, Přerov i Havířov je mnohem podstatnější zákaz Ligy akademií než pokračování poháru DHL.

„Je to soutěž – nesoutěž, oni to vědí, bude to jenom pohár. Český hokej určitě nechce, aby juniorská soutěž byla pohárem,“ doplnil svůj názor Tobola.

„V současnosti počítáme s tím, že ve druhé části sezony bude probíhat pohár DHL. Příští sezona se bude odvíjet od dalších soudních rozhodnutí,“ dodal ke sporu mezi kluby a hokejovým svazem jeho mluvčí Zdeněk Zikmund.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme