‚Soutěž odlišná, byť svými parametry obdobná.‘ Soud posvětil pořádání hokejového poháru juniorů

Český svaz ledního hokeje nesmí prozatím pořádat nejvyšší soutěž juniorů, tedy takzvanou Juniorskou ligu akademií. Náhradní soutěž o Pohár DHL však může pokračovat. Pravomocně o tom rozhodl pražský vrchní soud, vyplynulo z justiční databáze Infosoud.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vsetínští junioři podle rozhodnutí výkonného výboru hokejového svazu nebudou hrát příští ročník extraligy

Juniorští hokejisté Vsetína | Foto: hc-vsetin.cz/ | Zdroj: Zdeněk Piňos

Soudy se věcí zabývaly kvůli sporu hokejového svazu s kluby Havířova, Přerova a Vsetína. Jejich zástupci se na ně obrátili poté, co byla juniorská mužstva těchto týmů při reorganizaci juniorských soutěží vyřazena z nejvyšší soutěže.

Hokejový svaz dostal další pokutu. Za nerespektování soudu má zaplatit 1,5 milionu korun

Číst článek

Vrchní soud v lednu potvrdil předběžné opatření Městského soudu v Praze, který klubům vyhověl s odkladem ligy do doby, než rozhodne o tom, zda jejich vyřazení bylo zákonné. Vedení hokejového svazu se však po jeho vydání loni v září rozhodlo extraligu nahradit pohárovou soutěží, která se hraje se stejnými týmy a podle připraveného losu. Tento krok se zástupcům vyřazených moravských klubů nelíbil. Požádali o vydání nového opatření, které by zakazovalo i novou soutěž o Pohár DHL.

Pražský městský soud ale nesouhlasil s jejich tvrzením, že je pohár totožná soutěž. „Jde o soutěž odlišnou, byť svými parametry obdobnou,“ uvedl. Neztotožnil se tak s tvrzením zástupců Havířova, Přerova a Vsetína, podle kterých hokejový svaz novou soutěží otevřeně obcházel zákaz juniorské ligy. I toto rozhodnutí bylo potvrzeno odvolacím senátem a je pravomocné.

Nejvyšší soutěž smějí po reorganizaci hrát pouze kluby se statusem akademie plus Olomouc a rakouský Salcburk. Výkonný výbor hokejového svazu o změnách v juniorských soutěžích včetně vyřazení Havířova, Přerova a Vsetína z elity rozhodl již loni v březnu, od té doby jsou tři moravské kluby se svazem ve sporu. U svazové arbitrážní komise neuspěly, stejně jako u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme