Smejkalův první bod v NHL Ottawě nepomohl. Dostál se 41 zákroky neodvrátil porážku Anaheimu

Brankář Lukáš Dostál kryl v NHL 41 ze 43 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, ale nezabránil porážce hokejistů Anaheimu 0:3 s Calgary. Jiří Patera neodvrátil 31 zákroky prohru Vegas 4:5 na ledě Tampy Bay. Vítek Vaněček naskočil do branky New Jersey v šesté minutě a inkasoval čtyřikrát z 32 střel při porážce 3:6 s Edmontonem. Karel Vejmelka chytil na ledě San Jose 29 střel a dovedl Arizonu k výhře 5:2. Jednou jej překonal Filip Zadina.

New York (Aktualizováno: 7:41 22. 12. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Lukáš Dostál v NHL nezabránil porážce Anaheimu proti Calgary

Brankář Lukáš Dostál v NHL nezabránil porážce Anaheimu proti Calgary | Zdroj: Profimedia

Dominik Kubalík přihrál na jeden gól Ottawy, která podlehla v Coloradu 4:6. Útočník Jiří Smejkal si ve svém pátém zápase v NHL připsal premiérový bod, ale ani ten nezabránil porážce. Vítězství Avalanche řídil Nathan MacKinnon, jenž skóroval čtyřikrát a na jednu branku ještě přihrál.

Vejmelka při minulých dvou startech vychytal nulu proti Buffalu a neinkasoval ani v zápase s Ottawou, do něhož nastoupil v první třetině za stavu 0:3 a pomohl týmu k obratu na 4:3.

Jeho neprůstřelnost se zastavila na 156 minutách, když na něj vyzrál v úniku Anthony Duclair a vyrovnal na 1:1. Poté už jej překonal pouze Zadina. Snížil po 26 sekundách třetí třetiny zblízka bekhendem na 2:3 a připsal si čtvrtý gól sezony. Hlavními strůjci výhry Arizony byli Alexander Kerfoot a Claytor Keller, připsali si shodně gól a dvě přihrávky.

Výkon Dostála nestačil

Dostál kapituloval poprvé už ve třetí minutě, poté co jej překonal Nick DeSimone střelou od modré čáry. Zhruba v polovině zápasu zvýšil v přesilové hře z mezikruží Elias Lindholm. Výhru pojistil A.J. Greer při hře Anaheimu bez gólmana. Na český brankářský duel nedošlo, Daniel Vladař plnil roli náhradníka.

Patera nastoupil od úvodní minuty podruhé v sezoně a těžké chvíle prožil v prostřední části, v níž Tampa Bay otočila z 0:2 na 4:2. Na hranici brankoviště jej překonal Alex Barre-Boulet, v přesilové hře vyrovnal střelou bez přípravy Nikita Kučerov a dvěma dorážkami se prosadil Brayden Point. Obhájce Stanleyova poháru ztrátu ve třetí třetině smazal i díky Jonathanu Marchessaultovi, který se trefil dvakrát. Zápas rozhodl Nicholas Paul v čase 58:47 z dorážky z ostrého úhlu.

Vaněček naskočil do hry za stavu 0:2 a New Jersey otočilo na 3:2. Edmonton ale v úvodu třetí třetiny vstřelil během 69 sekund tři branky. Při gólu na 3:3 upadl Vaněček po kontaktu se spoluhráčem na led a Connor McDavid trefil bez problémů odkrytou branku. Vzápětí potrestal ztrátu puku Devils ve vlastním pásmu Leon Draisaitl a úspěšnou pasáž korunoval z rychlého protiútoku Adam Erne. Výhru zpečetil v 50. minutě Derek Ryan.

Výsledky NHL:

Buffalo - Toronto 9:3, Tampa Bay - Vegas 5:4, Florida - St. Louis 1:4, New Jersey - Edmonton 3:6, Philadelphia - Nashville 2:4, Columbus - Washington 2:3 v prodl., Dallas - Vancouver 4:3 v prodl., Minnesota - Montreal 4:3 v prodl., Colorado - Ottawa 6:4, Pittsburgh - Carolina 2:1 po sam. nájezdech, San Jose - Arizona 2:5, Anaheim - Calgary 0:3

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme