Hokejisté Sparty zvládli zápas o všechno. Salcburk porazili 2:1 a postoupili do play-off Ligy mistrů

Hokejisté Sparty vyhráli v Lize mistrů na ledě Salcburku 2:1 a zajistili si postup do play-off. Pod třetí vítězství v základní části mezinárodní soutěže se gólově podepsali Pavel Kousal a Miikka Salomäki, spolehlivý výkon podal brankář Josef Kořenář.

Salcburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Sparty oslavují gól

Hokejisté Sparty oslavují gól | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Pražané potřebovali k uchování šancí na postup vyhrát. Do vedení se dostali v 8. minutě, kdy po rychlém protiútoku a přečíslení otevřel skóre Kousal. Další gól mohl přidat Hyka, brankáře Tolvanena ale nepřekonal.

Hokejisté Rangers a Penguins vyhráli, Colorado v NHL znovu bez bodu

Číst článek

Následně mohly oba týmy udeřit v přesilových hrách. Nejprve Sparta nedokázala využít dvě početní výhody, poté i díky pozornému Kořenářovi udržela těsný náskok při vyloučení Kryštofa Hrabíka.

Až poté se při nerovnoměrném počtu hráčů na ledě změnil stav. Kraus dostal za faul na Hyku, který přišel o dva zuby, čtyřminutový trest a přestože Sparta dlouho hrálo přesilovku špatně, ve 27. minutě se se štěstím prosadil Salomäki.

V polovině utkání mohl snížit Nienhuis, Kořenář byl ale připravený. Sparťané byli střelecky aktivnější, finského brankáře ve službách Red Bullu však nepřekonali ani v další přesilovce.

V 57. minutě se domácím podařilo snížit, když po rychlém protiútoku srazil za Kořenářova záda puk Horák. Pražané navíc při gólové akci faulovali a Salcburk dostal podle pravidel Ligy mistrů výhodu přesilové hry. Sparta se ale v oslabení ubránila a těsný náskok proti soupeři, který již měl jistý postup do play-off, udržela až do závěrečné sirény.

Hokejová Liga mistrů:

EC Red Bull Salcburk - HC Sparta Praha 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 57. Thaler - 8. P. Kousal, 27. Salomäki (Chlapík, Lajunen). Rozhodčí: Druseiks (Lot.), Nikolic - Nothegger, Riecken (všichni Rak.). Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 2180.

Sestava Sparty: Kořenář - Kemiläinen, Mašín, Mikliš, Krejčík, Moravčík, Kempný - Řepík, O. Najman, Hyka - P. Kousal, Horák, Chlapík - K. Hrabík, Lajunen, Salomäki - Forman, D. Vitouch, O. Hrabík. Trenér: Gross.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme