Sparta zvládla ve Zlíně i druhý zápas po restartu. Hradec nestačil na Vítkovice a poprvé prohrál

Hokejisté Sparty vyhráli v zápase 15. kola extraligy na ledě Zlína 6:4 a popáté za sebou naplno bodovali. Venku uspěl také Třinec 7:2 v Karlových Varech a Litvínov 4:2 v Brně. Mladá Boleslav zvítězila na stadionu Českých Budějovic 2:1 po prodloužení. Poprvé v sezoně prohrál Hradec Králově, který nestačil 1:2 na Vítkovice. Stejný výsledek se zrodil v Liberci, domácí Bílí tygři porazili Olomouc. Plzeň si poradila 5:2 s posledními Pardubicemi.

Praha (Aktualizováno: 21:49 9. 11. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Roman Horák ze Sparty a Pavel Kubiš ze Zlína

Zleva Roman Horák ze Sparty a Pavel Kubiš ze Zlína | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Zatímco Sparta se do extraligy po koronavirové pauze vrátila již v sobotu, Zlín hrál naposledy 25. září.

Hokejová Sparta po koronavirové pauze rozdrtila Pardubice, Litvínov podlehl Plzni

Číst článek

V úvodu si více šancí vytvořili Pražané. Šanci Formana ale Kašík zlikvidoval, při Zikmundově střele mu pomohla tyč. Branková konstrukce zachránila po teči Karafiáta i Machovského na druhé straně. Bezbrankový stav se změnil v 17. minutě, kdy domácí využili hned první početní výhodu. Zlín posunul do vedení Köhler.

Druhá část byla na góly extrémně bohatá. Ve 22. minutě zvýšil náskok Beranů Honejsek, Pražané ale rychle vyrovnali. Kašíka v rozmezí minuty překonali Kudrna a Rousek. Oba pálili z téměř totožné pozice mezi kruhy k levé tyči Kašíkovy branky.

Zlín si však stejně rychle vzal vedení zpět. Ve 25. minutě při hře čtyři na čtyři překonal Machovského podruhé v utkání Köhler. I bez diváků na stadionu pokračoval útočný hokej a domácí se podruhé dostali do dvoubrankového vedení - o jejich čtvrtý gól se v přesilovce postaral Šlahař. Sparta ale opět dokázala srovnat krok, když se po krásných kombinacích prosadili Tomášek s Rouskem.

Třetí třetina již byla výrazně opatrnější a oba celky se více soustředily na obranu. Klíčový moment přišel v závěru, kdy byl vyloučen Nosek a hosté v přesilovce rozhodli. Popáté překonal Kašíka Řepík.

V samotném závěru hráli přesilovku i domácí, kteří navíc odvolali brankáře. Místo vyrovnání se ale ještě jednou prosadili hosté. Tomáška fauloval při snaze zakončit do prázdné branky Dufek a rozhodčí přiznali útočníkovi Sparty technický gól.

Hradec poprvé padl

Hokejisté Hradce Králové vstoupili do extraligy po koronavirové pauze neúspěšně. Tým, který v pěti předešlých kolech získal čtrnáct bodů, poprvé v ročníku poznal hořkost porážky, když na ledě Vítkovic prohrál 1:2.

Extraliga se znovu rozjíždí. Na hokejisty, kteří covid-19 ještě neprodělali, čekají dva testy týdně

Číst článek

Perret už po 121 sekundách ladně vklouzl do útočného pásma po pravém křídle a pak ranou zpoza obránce poněkud zaskočil trochu nepřipraveného brankáře Dolejše.

Tým Hradce Králové i díky rychlému gólu působil v první desetiminutovce nebezpečněji. Zvýšit mohl Orsava, ale zblízka nedokázal zvednout puk nad ležícího Dolejše.

Domácí se postupně dostali do hry a vyrovnávací gól změnil obraz hry. Vítkovice ho vstřelily ve 28. minutě zásluhou Romana Poláka, kterého ideálně uvolnil Marosz, zkušený bek přesně zamířil pod horní tyčku.

Ostravané pak byli aktivnější i důraznější a skóre obrátil Hruška, jenž před Mazancem tečoval přihrávku z rohu hřiště. Vzápětí se po hostujícím zaváhání ocitl úplně sám před brankářem Werbik, ale trefil jen Mazancův beton.

Východočeši v závěru soupeře zatlačili, ale jejich převaha měla spíše platonický charakter. Dlouho chyběly příležitosti, až v 56. minutě zblízka mohl srovnat Růžička, bekhendové zakončení mu však nesedlo podle představ.

Královéhradečtí v závěru vystupňovali své úsilí ještě odvoláním gólmana, obléhali Dolejšovu branku a v předposlední sekundě málem Orsava skóroval, jeho teč však skončila těsně vedle tyčky.

Už ve středu se oba celky utkají znovu na ledě Mountfieldu.

15. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - HC Sparta Praha 4:6 (1:0, 3:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 18. Köhler (Herman, Řezníček), 22. Honejsek (Šlahař), 25. Köhler (Ferenc), 34. Šlahař (Honejsek, D. Nosek) - 23. Kudrna (Pech), 24. Rousek (Horák), 36. Tomášek (M. Sukeľ), 37. Rousek (Košťálek), 58. Řepík (T. Pavelka, Tomášek), 60. Tomášek technický gól. Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 4:4, navíc Forman (Sparta) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. T. Rachůnek (Filippi, Gríger), 57. Bulíř (Birner, Šmíd) - 31. Nahodil (Ostřížek). Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:7 (0:4, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. Pulpán, 45. Hladonik (Vildumetz, Redlich) - 8. F. Zadina (M. Doudera, Jašek), 10. M. Stránský (Gernát, Hrňa), 14. M. Růžička (M. Stránský), 16. P. Vrána (M. Růžička), 24. M. Stránský (M. Růžička), 37. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Jašek), 50. M. Stránský (P. Vrána, D. Musil). Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:2, navíc Redlich (Karlovy Vary) 5 minut a do konce utkání. Využití: 0:3. Bez diváků.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. R. Polák (Marosz, Schleiss), 37. J. Hruška (V. Polák) - 3. Perret (Hronek, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Sýkora, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.

Madeta Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 23. D. Voženílek (Pýcha, Karabáček) - 53. Ševc (D. Šťastný), 61. D. Šťastný (R. Zohorna, Ševc). Rozhodčí: Horák, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 9:7, navíc Dlapa (Mlad Boleslav) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:1. Bez diváků.

HC Kometa Brno - HC Verva Litvínov 2:4 (1:0, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Valský (Brabenec, Matěj Svoboda), 42. Schneider (Klepiš, F. Král) - 24. Havelka (Helt), 25. Ščotka (V. Hübl, Pospíšil), 37. P. Zdráhal (M. Hanzl, Mahbod), 60. Jarůšek (Gerhát). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 2:4, navíc Irving (Litvínov) 10 min. Bez využití. Bez diváků.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. F. Suchý (Kracík), 24. Gulaš (Pour), 28. P. Musil (Rob), 32. P. Straka (V. Lang, Eberle), 60. P. Straka - 27. R. Kousal (Blümel), 49. Svačina (Blümel, J. Mikuš). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme