Pastrňákova trefa Bostonu nestačila, Florida je výhru od postupu. Vancouver vede sérii s Edmontonem

Český hokejový útočník David Pastrňák dal ve čtvrtém utkání série druhého kola play-off NHL proti Floridě svůj první gól. Boston v domácím zápase vedl 2:0, náskok ale neudržel a prohrál 2:3. Bruins tak dělí jediný duel od vyřazení. Vancouver vyhrál v Edmontonu 4:3 a v sérii se ujal vedení 2:1.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák (88)

David Pastrňák (88) | Foto: ČTK/AP

Boston do čtvrtého zápasu semifinále Východní konference vstoupil výborně a po úvodní dvacetiminutovce vedl 2:0. V deváté minutě otevřel skóre svým prvním gólem v sérii Pastrňák, který si v přesilové hře našel místo v pravém kruhu pro vhazování a střelou z první po třech zápasech ukončil čekání na gól.

V 16. minutě bylo v Bostonu ještě veseleji. Brandon Carlo vystihl rozehrávku soupeře a jeho nahození od modré čáry skončilo až za Sergejem Bobrovským.

Od té chvíle ale ruský gólman svou branku zavřel. Pochytal všech 13 zbylých střel a výrazně pomohl hostům k obratu ve skóre.

Ve druhé třetině z velkého tlaku Panthers vytěžil kontaktní gól Anton Lundell a v úvodních osmi minutách druhé dvacetiminutovky se o otočku postarali San Bennett a Aleksander Barkov.

Florida v sérii vede 3:1 a v domácím pátém zápase má možnost potvrdit svůj druhý postup přes Bruins v posledních dvou sezonách.

Vancouver v Edmontonu uspěl hlavně díky Brocku Boeserovi a Eliasi Lindholmovi. Oba útočníci se v zápase postarali o dvě branky a v sérii poslali Canucks do vedení 2:1.

Dvaačtyřiceti zákroky se blýskl gólman Canucks Arturs Šilovs. Connor McDavid poprvé v aktuálním play-off nebodoval.

2. kolo play-off NHL:

Východní konference - 4. zápas:

Boston - Florida 2:3 (stav série 1:3).

 

Západní konference - 3. zápas:

Edmonton - Vancouver 3:4 (stav série 1:2).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme