Dostál s Gudasem porazili v přípravném zápase Vejmelku, Frkova trefa porážku s Calgary neodvrátila

Tři mistři světa z Prahy se utkali v jednom ze středečních přípravných zápasů na nový ročník NHL. Česká brankářská jednička Lukáš Dostál s novým kapitánem Anaheimu Radkem Gudasem zvítězili nad Utahem, za který odchytal celé utkání Karel Vejmelka, jenž byl na květnovém šampionátu jako trojka. Gudas měl asistenci, Dostál obdržel dvě branky z 37 střel a dovedl hokejisty Ducks k vítězství 5:2. Vejmelka inkasoval pětkrát.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český útočník otevřel skóre tečí střely, kterou od modré čáry vyslal Jake Bean

Český útočník otevřel skóre tečí střely, kterou od modré čáry vyslal Jake Bean | Foto: Todd Korol (CANADA - Tags: SPORT ICE HOCKEY) | Zdroj: Reuters

Ani druhá trefa v letošní přípravě z hole Martina Frka neodvrátila porážku Calgary na ledě Winnipegu 2:5. Český útočník otevřel skóre tečí střely, kterou od modré čáry vyslal Jake Bean. Dvěma trefami zápas otočil Švýcar Nino Niederreiter.

Florida zvítězila na ledě Tampy 2:1 v prodloužení, rozhodl ho Sandis Vilmanis. Dvacetiletý Lotyš se dosud prosadil v každém přípravném zápase. Český obránce Mikuláš Hovorka odehrál za Panthers patnáct minut, žádný bod si nepřipsal.

Přestřelka bez českého zastoupení se odehrála v Carolině, kde hokejisté Nashvillu slavili výhru 6:4. V novém působišti se z gólu dvakrát radoval Jonathan Marchessault, stejně jako v předchozím utkání. Seattle doma deklasoval Edmonton, i s jeho největšími oporami Connorem McDavidem a Leonem Draisaitlem 6:2, ačkoliv Němec Draisaitl měl bilanci 1+1. Dvěma brankami se za Kraken blýskl talentovaný kanadský útočník Shane Wright.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme