Boston přestřílel 6:4 Montreal, gólem pomohl Bruins i Pastrňák. Faksa přispěl k vítěznému obratu St. Louis

Český útočník David Pastrňák skóroval i ve druhém utkání v nové sezoně NHL. Při výhře Bostonu nad Montrealem 6:4 zapsal i asistenci stejně jako Pavel Zacha. David Kämpf přihrál na vítěznou branku Toronta, které vyhrálo na ledě New Jersey 4:2. Radek Faksa poprvé skóroval za St. Louis, jeho branka pomohla k obratu proti San Jose a k výhře 5:4 v prodloužení. Jan Rutta v dresu Sharks zaznamenal asistenci.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejista David Pastrňák se v dresu Bostonu gólově prosadil i v druhém utkání NHL v sezoně. Pomohl k výhře nad Montrealem 6:4

Hokejista David Pastrňák se v dresu Bostonu gólově prosadil i v druhém utkání NHL v sezoně. Pomohl k výhře nad Montrealem 6:4 | Foto: Bob DeChiara | Zdroj: Reuters

Úřadující mistr světa Pastrňák vstřelil v zámořské lize 350. gól, což dokázal jako čtvrtý Čech v historii soutěže po Jaromíru Jágrovi, Patriku Eliášovi a Milanu Hejdukovi. Na konci druhé třetiny poslal Boston do vedení 4:2 střelou z první z mezikruží, kam dostal zpoza branky přihrávku od reprezentačního spoluhráče Zachy. Dva góly zaznamenala letní posila z Ottawy Mark Kastelic.

Další mistr světa Kämpf přispěl Torontu v úvodní třetině k vypracování náskoku. V 15. minutě vybojoval puk před brankou, poté co soupeři nadzvedl hokejku, a usnadnil práci Stevenu Lorentzovi, který pohotově zvýšil bekhendem na 3:0. Za New Jersey odehrál téměř jedenáct minut Ondřej Palát, bodově se ale neprosadil.

V duelu San Jose se St. Louis se dařilo Čechům na obou stranách. Obránce Rutta nahozením od modré čáry asistoval u druhého gólu Sharks. Za brankou si vzala kotouč jednička letošního draftu Macklin Celebrini a vyzval přihrávkou Tylera Toffoliho, který chladnokrevně zakončil. V prvním ostrém zápase v NHL zaznamenal Celebrini i branku, protože už v osmé minutě otevřel skóre.

Obrat St. Louis

Sharks vedli po dvou třetinách 4:1, ale na začátku třetí periody nastartoval obrat Faksa, letní posila z Dallasu, za který hrál celou dosavadní kariéru v NHL. Český útočník se natlačil před branku a propasíroval puk za záda gólmana MacKenzieho Blackwooda. Srovnání zařídili Ryan Suter a minutu před koncem řádné hrací doby Justin Falk. Otočku dokonal v prodloužení Brayden Schenn.

Brankář David Rittich přihlížel jen z lavičky vítězství Los Angeles na ledě Buffala 3:1. Hattrickem zazářil kapitán týmu Anže Kopitar. Za Buffalo dostal příležitost stejně jako při pražském vstupu do sezony mladý útočník Jiří Kulich. Odehrál bezmála šestnáct minut a zaznamenal dvě střely na branku.

Šanci dostal i Jakub Lauko v prvním utkání Minnesoty. Dvakrát během dvanáctiminutového pobytu na ledě vystřelil, bod si ale nepřipsal. Wild zvítězili nad Columbusem 3:2.

Výsledky NHL:

Boston - Montreal 6:4, Buffalo - Los Angeles 1:3, Ottawa - Florida 3:1, New Jersey - Toronto 2:4, NY Islanders - Utah 4:5 v prodl., Detroit - Pittsburgh 3:6, Nashville - Dallas 3:4, Minnesota - Columbus 3:2, San Jose - St. Louis 4:5 v prodl.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme