Nejlepším hokejistou sezony je znovu Pastrňák, pátým triumfem v řadě překonal Jágra

Útočník David Pastrňák vyhrál popáté za sebou tradiční anketu Zlatá hokejka o nejlepšího českého hokejistu sezony. Kanonýr Bostonu se stal prvním hráčem v historii, jemuž se to podařilo. Druhý byl vítěz Stanley Cupu s Tampou Bay Ondřej Palát, třetí další útočník a Pastrňákův spoluhráč z Bostonu David Krejčí.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák během utkání proti New Yorku Rangers.

David Pastrňák během utkání proti New Yorku Rangers. | Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletý havířovský rodák Pastrňák vyhrál 53. ročník ankety jen o 20 bodů, což je nejmenší náskok od začátku jeho vítězné šňůry v roce 2017, kdy na trůnu vystřídal stále hrající legendu Jaromíra Jágra. S ním držel do dneška společně dosavadní rekord čtyř vítězství v řadě. Jágrovi se to podařilo v letech 2005 až 2008.

Hokejista Šmíd se v Liberci připravuje na svou poslední sezonu. ‚Už musím být táta na plný úvazek.‘

Číst článek

Pastrňák se s počtem pěti prvenství odpoutal od Vladimíra Martince a vyrovnal se jiné legendě českého hokeje a dalšímu olympijskému vítězi z Nagana vedle Jágra - brankáři Dominiku Haškovi. Jágr přehledu vítězů nadále jasně vládne s 12 triumfy.

Ve finálové desítce je tentokrát devět hráčů, kteří odehráli sezonu v NHL, jeden pak z Kontinentální ligy.

Za Krejčím, jenž nedávno posílil extraligovou Olomouc, se seřadili útočníci Martin Nečas (Carolina), Dominik Kubalík (Chicago), Dmitrij Jaškin, jenž si jako nejlepší kanonýr poslední sezony KHL v dresu Dynama Moskva vysloužil návrat do NHL a podepsal smlouvu s Arizonou, a Jakub Voráček (Philadelphia). Následují obránce Filip Hronek (Detroit), útočník Jakub Vrána (Washington/Detroit) a brankář Vítek Vaněček (Washington).

53. ročník ankety Zlatá hokejka:

1. David Pastrňák (Boston Bruins/NHL) 492 bodů, 2. Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning/NHL) 472, 3. David Krejčí (Boston Bruins/NHL) 338, 4. Martin Nečas (Carolina Hurricanes/NHL) 300, 5. Dominik Kubalík (Chicago Blackhawks/NHL) 255, 6. Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva/KHL) 246, 7. Jakub Voráček (Philadelphia Flyers/NHL), 239, 8. Filip Hronek (Detroit Red Wings/NHL) 231, 9. Jakub Vrána (Washington Capitals/Detroit Red Wings/NHL) 151, 10. Vítek Vaněček (Washington Capitals/NHL) 136.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme