Bohemka hrála dobře, nemohli jsme se s tím poprat, hodnotil Krmenčík. Slavie zápas otočila až po pauze

Fotbalisté Slavie zvládli duel osmého ligového kola, když v Ďolíčku porazili 5:1 Bohemians. Na jejich stadionu přitom slávisté předtím nevyhráli od března roku 2019. I v tomto zápase to pro ně nevypadalo dobře, po gólu domácího Jana Chramosty totiž o poločase odcházeli do šaten s jednobrankovým mankem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie slaví gól Michaela Krmenčíka

Fotbalisté Slavie slaví gól Michaela Krmenčíka | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Bohemka hrála dobře, napadali vysoko a nemohli jsme se s tím poprat. Dali gól z odražené standardky a musím říct, že jsme na to nezareagovali dobře,“ hodnotil pro Radiožurnál první poločas z pohledu slávistů útočník Michael Krmenčík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slavie vyhrála v Ďolíčku po dvou letech, zápas ale musela otáčet. Reakci Krmenčíka a trenérů si poslechněte v reportáži Vojtěcha Šilhana

Na nepříznivý průběh reagoval až trenér Slávistů Jindřich Trpišovský, a to hned dvěma poločasovými střídáními. Do hry poslal právě Krmenčíka a také Ondřeje Lingra.

Po zápase tento tah Jindřich Trpišovský odůvodnil: „Spíš jsme se hodně bavili o taktických věcech, o nějakém způsobu hry, který Bohemka produkovala, který nám někdy dělal potíže, naopak někde se dal využít a moc jsme to nevyužívali. Takže to nebylo kvůli výkonu, ale protože jsme úplně potřebovali změnit herní schéma a dostat tam určitou typologii hráčů.“

A jeho tah se nakonec ukázal jako klíčový. Obě nové tváře na hřišti totiž přispěly k obratu gólem. Ten Ondřeje Lingra se nakonec ukázal jako vítězný. Další branky přidali ještě Nicolae Stanciu, Jan Kuchta a Ivan Schranz.

Slavia díky ofenzivní smršti v druhé půli porazila Bohemians 5:1 a jde na druhé místo tabulky

Číst článek

Pro hráče Bohemians byla po změně stran zlomová druhá desetiminutovka, v ní totiž svěřenci Luďka Klusáčka inkasovali hned třikrát.

„Trochu jsme bojovali s ofenzivní částí hry. Chtěl jsem po klucích, aby byli aktivnější dopředu, aby si dokázali odpočinout i na balonu, to se nám nedařilo. A pak přišlo tolik chyb, které Slavie potrestala,“ vysvětlil po zápase Luděk Klusáček, proč jeho tým dobře rozehrané utkání podle něj nezvládl.

Šanci opět najet na ligovou vítěznou vlnu budou mít jeho svěřenci v sobotu, kdy je čeká ostravský Baník. Slávisté budou chtít sérii ligové neporazitelnosti prodloužit v neděli proti nováčkovi z Hradce Králové.

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme