Sen pokračuje, jásal trenér Realu Ancelotti. K cestě za triumfem Lize mistrů neprohrál jediný zápas

Trenér fotbalistů Realu Madrid Carlo Ancelotti ujistil, že triumfy v nejprestižnější pohárové soutěži mu nikdy nezevšední. „Bílý balet“ v sobotním finále ve Wembley porazil Dortmund 2:0, přestože první poločas patřil podceňované Borussii. Jak prozradil brankář Thibaut Courtois, zkušený italský kouč o poločase svolal celý tým včetně náhradníků, aby všem důrazně vysvětlil, jak bude třeba po přestávce obraz hry změnit.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carlo Ancelotti si oslavy triumfu v Lize mistrů užíval naplno

Carlo Ancelotti si oslavy triumfu v Lize mistrů užíval naplno | Zdroj: Reuters

Byl to večer plný rekordů. Madrid si připsal patnáctý triumf v soutěži, jímž vylepšil vlastní maximum. Rovněž Ancelotti posunul svůj vlastní rekordní počet vítězství v Lize mistrů jako trenér na pět - o dvě více než kterýkoli jiný kouč.

Real Madrid si ve finále Ligy mistrů poradil s Borussií Dortmund, španělský gigant slaví 15. triumf v soutěži

Číst článek

„Na tohle si nikdy nezvyknete. Bylo to velmi těžké, mnohem těžší, než jsme si mysleli, že bude. Museli jsme přečkat první poločas, ve druhém jsme ztráceli míč méně a hráli lépe. To všechno jsou ale maličkosti, vyhráli jsme. Sen pokračuje!“ řekl čtyřiašedesátiletý Ital pro Movistar.

O přestávce bylo v kabině velkého favorita finále hodně rušno. „První půle nám nevyšla. Dortmund byl nebezpečný z brejků. O poločase jsme si ale i s náhradníky řekli, že musíme obraz zápasu změnit, což se povedlo,“ uvedl po utkání s ulehčením belgický brankář Courtois.

Od chvíle, kdy se Pohár mistrů evropských zemí přejmenoval na Ligu mistrů, postoupili „Los Blancos“ do finále devětkrát. A všechny rozhodující souboje vyhráli.

„V prvním poločase se mi nelíbila úroveň, na které jsme hráli. Ztráceli jsme míč příliš často a na špatném místě. Nechali jsme Dortmund hrát tak, jak chtěl - s rychlým přechodem do útoku, v tom jsou nejnebezpečnější,“ poukázal Ancelotti.

Real udělil soupeři lekci z produktivity. „Rozhodující bylo, že jsme v prvním poločase neinkasovali. První poločas z naší strany opravdu nebyl dobrý. Pak jsme se lépe dostali do zápasu a dali gól, který nás dostal na koně. Ale trvalo dlouho, než jsme ve finále byli lepším týmem,“ uznal pro ZDF Toni Kroos, který po Euru ukončí kariéru.

Šestinásobní vítězové

Německý záložník spolu s Danim Carvajalem, Nachem a Lukou Modričem vyhráli Ligu mistrů pošesté, čímž se dotáhli na legendu Realu Francisca Genta. Právě Carvajal se po Kroosově rohu postaral hlavou o vítězný gól.

„Nedokážu ani popsat, jaký to je pocit. Spokojím se s nesmírným štěstím. Z prvního poločasu jsme vyvázli bez inkasovaného gólu, pak jsme věděli, že naše chvíle přijdou. Upřímně, ani jsme si nezasloužili v poločase remizovat,“ řekl střelec první branky.

Carvajal si odnesl cenu pro hráče zápasu. „Věřte mi, rád bych tyhle zápasy vyhrával snadněji. Na rohy jsem chodil většinu sezony. Klíčové bylo mé odhodlání. Nejdřív jsem zamířil nad a věděl, že podruhé už musím dát gól,“ řekl obránce.

Real vůbec poprvé na cestě za vítězstvím v Lize mistrů neprohrál v sezoně jediný zápas. Po Barceloně je druhým španělským klubem, jemuž se to povedlo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme