Mol Cup: Fotbalisté Bohemians doma nestačili na Olomouc, výhru hostů zajistil dvěma góly Houska

Fotbalisté Olomouce zvítězili v osmifinále domácího poháru MOL Cupu 2:0 na půdě Bohemians 1905 a stali se pátým čtvrtfinalistou soutěže. Hanákům zařídil výhru brankami David Houska, který se proti „Klokanům“ trefil dvakrát v jednom utkání podruhé v sezoně. Sigma mezi nejlepší osmičku týmů v poháru postoupila potřetí za sebou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smutek v podání fotbalistů pražských Bohemians

Smutek v podání fotbalistů pražských Bohemians | Zdroj: Profimedia

V polovině února se oba soupeři ve vyrovnaném utkání v lize rozešli smírně bez branek, ale v úterý byla lepší Sigma.

Bohemka po domácí porážce letos v poháru končí ☹️

#BOHOLO #MOLCUP

17:52 – 09. 03. 2021

4

Hanáci otevřeli skóre v 19. minutě, kdy se k odraženému míči za vápnem dostal Houska a ukázkovou ranou s pomocí břevna překonal brankáře Bačkovského, který dostal přednost před jedničkou Le Giangem.

Šest minut po pauze Olomoučtí pojistili vedení. Hála po Yunisově centru mířil do břevna a pohotový Houska hlavou doklepl míč do sítě.

Dva góly v jednom soutěžním utkání dal shodou okolností poprvé od zářijového domácího ligového duelu rovněž proti Bohemians 1905, který Sigma vyhrála 3:0. Hanáci neinkasovali s „Klokany“ ani ve třetím vzájemném zápase v sezoně.

Už v minulém týdnu si zajistily postup do čtvrtfinále poháru Liberec, Teplice, Plzeň a lídr první ligy Slavia. Příští středu Sparta přivítá Ostravu a zápasy Mladá Boleslav - Slovácko a Vlašim - Jablonec se odehrají až na konci března v reprezentační přestávce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme