FIFA potrestala Rubialese. Bývalý šéf španělského fotbalu dostal za líbání hráčky tříletou stopku

Bývalý šéf španělského svazu Luis Rubiales dostal od Mezinárodní fotbalové federace (FIFA) tříletý zákaz působení ve fotbale kvůli aféře s polibkem po finále ženského mistrovství světa. FIFA to oznámila v prohlášení na svém webu. Šestačtyřicetiletý funkcionář je obviněn z toho, že při ceremoniálu během předávání zlatých medailí políbil na ústa kapitánku týmu Jenni Hermosovou bez jejího souhlasu.

Curych (Aktualizováno: 17:12 30. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda španělské fotbalové federace Luis Rubiales líbáním hráček při slavnostním ceremoniálu po finále mistrovství světa pobouřil širší veřejnost

Předseda španělské fotbalové federace Luis Rubiales líbáním hráček při slavnostním ceremoniálu po finále mistrovství světa pobouřil širší veřejnost | Zdroj: Reuters

FIFA podrobnosti k verdiktu neuvedla. Disciplinární komise vyšetřovala Rubialese kvůli nevhodnému chování a poškození dobrého jména fotbalu i FIFA.

Španělské fotbalistky se vrací do národního týmu. Bojkot kvůli aféře Rubialese ukončily po třech týdnech

Číst článek

Rubiales po vynesení trestu oznámil, že hodlá využít svého práva na odvolání. „Půjdu až k poslední instanci, abych zajistil, že bude spravedlnosti učiněno zadost a pravda vyjde najevo,“ napsal v prohlášení, které zveřejnil na sociálních sítích.

FIFA podrobnosti k verdiktu neuvedla. Disciplinární komise vyšetřovala Rubialese kvůli nevhodnému chování a poškození dobrého jména fotbalu i FIFA.

Případem se zabývá i španělský soud, prokuratura Rubialese obvinila ze sexuálního napadení a nátlaku. Sám obviněný tři týdny po srpnovém finále MS odstoupil z funkce šéfa svazu i z pozice viceprezidenta výkonného výboru UEFA. U soudu mu hrozí trest v rozmezí od pokuty až po vězení na jeden až čtyři roky.

Rubiales tvrdí, že Hermosová s polibkem souhlasila, ta na něj ale podala kvůli incidentu trestní oznámení. Funkcionář se nesmí k hráčce přiblížit na 200 metrů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme