Brankář Tomáš Koubek získal s Rennes Francouzský pohár. Ve finále porazili favorizovaný PSG

Fotbalový brankář Tomáš Koubek získal Francouzský pohár, když jeho Rennes porazilo ve finále favorizovaný Paris St. Germain v penaltovém rozstřelu 6:5. V normální hrací době skončil zápas 2:2. Rennes slaví triumf v domácím poháru potřetí v historii, předtím vyhrál v letech 1965 a 1971.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Tomáš Koubek rozehrává míč během finálového zápasu o Francouzský pohár proti favorizovanému Paris St. Germain

Brankář Tomáš Koubek rozehrává míč během finálového zápasu o Francouzský pohár proti favorizovanému Paris St. Germain | Foto: Frederic Chambert | Zdroj: Reuters/

Úvod na stadionu St. Denis vyšel mnohem lépe Pařížanům, kteří usilovali o zisk double. Ve 13. minutě překonal Koubka krásným volejem z hranice vápna Dani Alves a o pár minut později jej napodobil povedeným lobem Neymar.

Ještě před přestávkou si ale srazil centr do vlastní sítě Presnel Kimpembe a po změně stran vyrovnal hlavou po rohu Edson Mexer.

Další gól nepadl ani v prodloužení, v jehož závěru dostal červenou kartu za hrubý faul Kylian Mbappé z PSG, a tak přišly na řadu penalty. V nich byli exekutoři bezchybní až do šesté série, kdy Christopher Nkunku vysoko přestřelil Koubkovu branku.

Jshsbshsbbzkxkxbuskavzywgtwtuwywtcavslcisgsc❤️🖤

01:47 – 28. 04. 2019

101 982

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme